Ytterligare bilbränder i Gävle under natten
Tre bilar har brunnit på tre olika platser i Gävle under natten mot lördagen. Foto: Epoch Times-arkivbild


Gävle har den senaste tiden drabbats av en rad bilbränder. Natten mot lördagen brann det återigen fordon.

Strax efter klockan ett på natten brann en personbil på Furumovägen i Stigslund. Polisen skriver på sin hemsida att man rubricerar branden som mordbrand eftersom den inträffade i närheten av ett bostadshus.

Polisen: ”Ingen slump”

Klockan 02:42 brinner en bil på Sanatorievägen i Strömsbro. En halvtimme senare brann en personbil på Rågångsvägen i Sörby. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand gällande de båda händelserna.

– Vi har inga misstänkta, men det klart att vi tror att det här bilbränderna hänger ihop med de tidigare. Det är ingen slump att det brinner i Gävle natt efter natt, säger Temo Allenbäck vid Gävlepolisen till Gefle Dagblad.

Natten mot torsdagen brann fyra bilar på tre olika platser i Gävle. Veckan innan brann det fordon tre dygn i rad i stadsdelen Sätra. Det rör sig om flera än 20 bilar.

Villabrand

Natten mot lördagen inträffade också en villabrand i Forsby utanför Gävle. En man i 40-årsåldern befann sig i huset när det började brinna. Gefle Dagblad rapporterar att mannen har fått allvarliga brännskador och har förts till sjukhus.

Tidningen skriver att bostaden var totalförstörd. Det ska röra sig om ett sommarhus som har gjorts om till ett året-runt-boende. 

I nuläget är det oklart vad som orsakade branden. Polisen skriver på sin hemsida att man har inlett en förundersökning om mordbrand.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.