Youtube raderar filmer från senator Ron Johnsons kanal
Youtube har tagit bort flera filmer från senatorn Ron Johnsons kanal. Foto: Sean Gallup/Getty Images


Youtube raderade under veckan flera filmer från den amerikanske senatorn Ron Johnsons kanal.

Förra månaden vittnade flera läkare inför en senatskommitté, som leds av senatorn och republikanen Ron Johnson, då man lyfte fram läkemedlet ivermectin som effektiv behandling mot covid-19. Läkemedlet används för att behandla skabb och parasitangrepp.

”Sorgligt och skrämmande”

”Sociala mediers censur har alldeles nyss nått en ny nivå. Googles YouTube tog bort två filmer där läkare vittnar under ed vid min amerikanska senatskommitté om tidig behandling av covid. Ytterligare ett slag mot åsikts- och yttrandefriheten. Väldigt sorgligt och skrämmande. Var slutar det här?”, skriver Johnson i ett inlägg på Twitter.

”Tydligen vet ’läkarna’ på Google mer om medicinsk behandling än heroiska läkare som har modet och medkänslan att i själva verket behandla covid-patienter och rädda liv.”

Epoch Times har försökt nå Google för en kommentar, men har ännu inte fått något svar.

I en video, som raderades av Youtube, vittnade Pierre Kory, docent vid St. Luke’s Aurora Medical Center i Milwaukee, inför senatskommittén.

– De senaste tre-fyra månaderna har publikationer uppvisat entydiga data om den djupgående effekten av det antiparasitiska, antivirala läkemedlet, antiinflammatoriska medlet, som kallas ivermectin, på alla nivåer av sjukdomen, sade Kory.

Federala myndigheter rekommenderar dock inte användning av ivermectin som inte har genomgått kliniska prövningar mot covid-19.

500 000 filmer har raderats

Google har gått samman med de stora techjättarna när det gäller den ökade censuren de senaste månaderna. Bolaget har tagit bort filmer om covid-19 då anställda anser att de innehåller desinformation. Detta eftersom man förlitar sig på organ som FN:s Världshälsorganisation, WHO, för redogörelser av data och detaljer.

”YouTube tillåter inte innehåll som sprider medicinsk desinformation som motsäger lokala hälsomyndigheters eller Världshälsoorganisations (WHO) information om läkemedel gällande covid-19”, skriver Google på sin hemsida.

Det gäller också uppgifter vad gäller behandling, förebyggande och spridning av KKP-viruset, också känt som det nya coronaviruset.

Samtidigt har också WHO spridit desinformation om pandemin och har också nära band till det kinesiska kommunistpartiet, något som Epoch Times tidigare har uppmärksammat.

Youtubes vd, Susan Wojcicki, skrev i ett brev den 26 januari att plattformen sedan februari förra året har tagit bort 500 000 filmer på grund av att de bryter mot reglerna om covid-19.

”Det är prioritet att fortsätta uppdatera vårt arbete vad gäller ansvar så att människor hittar information av hög kvalitet när de kommer till vår plattform.”

”Vi arbetar alltid för att uppnå rätt balans mellan öppenhet och ansvar då vi uppfyller riktlinjerna som fastställs av regeringarna runt om i världen.”

 

Hjälp oss att driva tidningen vidare! En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Här ser du hur du kan stödja oss.