Vita Huset satsar i kampen mot utnyttjande av barn och människohandel
Bekämpar utnyttjande av barn online tillsammans med hjälporganisation
Justitieminister William Barr (vä) och presidentrådgivare Ivanka Trump (hö) deltog i ett möte om människohandel, i Washington D.C. 4 augusti 2020. Foto: Nicholas Kamm/AFP via Getty Images


Trumpadministrationen samlar nu sina krafter tillsammans med National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC), USA:s nationella center för försvunna och utnyttjade barn, för att lansera en kampanj för att bekämpa utnyttjande av barn online.

Ledande personer inom administrationen, inklusive justitieminister William Barr och Vita Husets rådgivare Ivanka Trump, representerade nyligen administrationen vid ett webinarium för uppstarten av initiativet ”Safety Pledge”, enligt en talesperson vid Vita Huset. Syftet är att bekämpa utnyttjandet av barn ”som ofta leder till den onda barnhandeln”.

”Det här initiativet siktar på att ge fria resurser till att hjälpa föräldrar, undervisare, och andra vårdgivare att lära sig mer om riskerna som barn möter online och ge en medvetenhet om farorna med barnhandel”, sade talespersonen i uttalandet.

Representanter för NCMEC deltog också i webinariet. I ett meddelande på webbsidan stod:

”Med barn som är online mer än någonsin fortsätter ökningen av de risker de möter. Från lockmedel till sexting och sexuell utpressning, så är det avgörande att vi slår ihop våra insatser för att skydda dem från dagens risker online.”

Meddelanden med sexuellt innehåll kallas sexting.

Vita Huset sade att de senaste månaderna har NCMEC ”sett en dramatisk ökning av rapporter om sexuellt utnyttjande av barn”.

”I och med att många barn har fått sin undervisning på distans i höst, med en ökad användning av sociala medier och spelplattformar, så finns det större möjligheter för människosmugglare att odla kontakter och rekrytera minderåriga”, sade talespersonen.

”Det är viktigt att vi arbetar tillsammans för att hålla barnen säkra online och utanför den onda cykeln med människohandel och övergrepp.”

Via NCMECs tipslinje har man fått in en ökning av rapporter med 126 procent, på grund av att fler barn har varit online under pandemin.

I januari skrev president Donald Trump under en presidentorder för att upprätta en arbetsgrupp vid hälso- och socialdepartementet för att hjälpa med bostäder till överlevare efter människohandel. Dessutom skapades en tjänst i Vita Huset, den första någonsin, som enbart ska fokusera på att tackla människohandel i USA. Ordern omfattade även direktiv till justitiedepartementet och inrikessäkerhetsdepartementet att finansiera program i skolorna med syfte att förebygga utnyttjande av barn.

Som följd av presidentordern avsatte justitiedepartementet förra veckan en pott på över 100 miljoner dollar i stipendier, som ska stödja de som ger stöd till offer, stärka insatsstyrkor mot människohandel och erbjuda bostadshjälp till offer.

Följ Tom på Twitter: @OZImekTOM

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.