Villa fungerade som illegalt hotell – hade 36 sovplatser
Polisen gjorde ett tillslag mot en misstänkt illegal hotellverksamhet utanför Stockholm. Foto: Epoch Times-arkivbild


Förra veckan gjorde polisen ett tillslag mot en villa i Nälsta utanför Vällingby, nordväst om Stockholm. Man misstänkte att det pågick en illegal hotellverksamhet i bostaden.

I fastigheten befann sig 13 personer som samtliga är medborgare utanför Schengenområdet. På tomten fanns tre husvagnar som fungerade som bostäder. Totalt räknade polisen att villan hade 36 sovplatser.

”Måste ses som ett rekord”

– Vi vet att villan har varit i gång en längre tid. Att den rymde 36 sovplatser, som måste ses som ett rekord, säger en del om vilka pengar de möjliggörare som finns tjänar på folk som är i Sverige olovligen, säger Monica Krüger, gruppchef på gränspolisen i region Stockholm, i ett pressmeddelande.

De 13 personerna som befann sig i villan greps av polisen. En av dem misstänks för häleri då han kunde kopplas till en mängd stöldgods från olika butiker, allt från märkeskläder till hygienartiklar.  

Utländska ligor bakom hälften av alla inbrott

Åtta personer greps enligt utlänningslagen då de befann sig illegalt i landet. Sju av dem utvisades från Sverige samma dag.

Förutom häleri upprättade polisen även anmälningar om olaga hotellverksamhet och narkotikabrott.

Per-Arne Kaati, kommisarie och sektionschef på gränspolisen i Stockholm, säger till Mitt i att han tror att svarthotellet i Nälsta drar in 50 000–100 000 kronor i månaden.

Fjärde tillslaget

– Människorna som hyr ut dessa boenden möjliggör för andra illegala verksamheter i form av antingen svartjobb eller brott. Det skapar en otrygghet i närområdet. Det här hotellet låg i ett välmående förortsområde bland andra villor och radhus.

Det var det fjärde tillslaget som man har gjort i en satsning som gränspolisen i Stockholm genomför för att komma åt internationella stöldligor som opererar i Sverige.

– Vårt arbete fortsätter och en viktig del är att störa ut de som skor sig på människor som är i landet illegalt. Det kan som i detta fall vara den som driver den illegala hotellverksamheten, säger Monica Krüger.

Lastbilen var full med stöldgods – skulle till Litauen

I mars gjorde gränspolisen ett tillslag mot en villa i Bromsten, nordväst om Stockholm. I bostaden befann sig elva personer. Polisen hittade elva cyklar, en moped och motorcykel – som alla var stulna. Man hade hittade även dyra verktyg, narkotika och en falsk id-handling, enligt Mitt i.

I villan fanns sovplatser för 17 personer. Sju personer omhändertogs och utvisades från Arlanda. De är förbjudna att resa in i Sverige de kommande tre åren.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld.

Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd!

Här ser du hur du kan stödja oss.