Världsmästare i mänskliga övergrepp och bedrägeri
En fredlig demonstrant misshandlas av poliser vid Himmelska fridens torg, Peking.


Många känner nog till att Kina, under Kinesiska kommunistpartiets, KKPs, styre, är världsmästare i dödsstraff. Det exakta antalet är en statshemlighet. Människorättsorganisationer uppskattar dem till ungefär 1200 till 1300 per år, vilket är fler än övriga världen. Däremot vet inte alla att kommunistregimen även är världsmästare i övergrepp mot mänskliga rättigheter.

Från att KKP tog över styret 1949 har den här regimens historia varit en historia av förföljelse. I syfte att ta kontrollen över ekonomin förföljdes eliten i den kinesiska ekonomin inom jordbruk och industri om de vägrade att överlämna sin egendom. Det kallades att göra en gemensam satsning mellan staten och privata företag. De här människorna förnedrades under massmöten, misshandlades till döds, fängslades på falska grunder och torterades. Många begick självmord efter förnedringen.

KKP ville ha absolut makt, det vill säga inte bara politisk och ekonomisk makt utan även kontroll över kultur och tro. Kulturarbetare, från skribenter och artister till professorer blev mål för förföljelse. KKP ville ersätta alla de här ”dåliga elementen”med sina pålitliga kamrater. Den tio år långa, tragiska ”Stora Kulturrevolutionen” förde med sig oräkneliga dödsfall och splittrade familjer.

Kommunisterna är rädda att människor med en tro kan vara rättfärdiga och ståndaktiga och därmed inte lydiga nog att delta i partiets onda gärningar.

Kommunisterna är rädda att människor med en tro kan vara rättfärdiga och ståndaktiga och därmed inte lydiga nog att delta i partiets onda gärningar. Det här är anledningen till att alla kommuniststyren förföljer grupper som är troende. KKP är inget undantag, de är dessutom mycket samvetsgranna. Grupper med troende, som tibetanska buddister, muslimska uigurer, huskristna, Falun Gong-utövare och andra, blev den självklara måltavlan för förtryck och brutal förföljelse.

Världsmästare i bedrägeri

År 1950 skrev KKP på en överenskommelse med den tibetanska lokala regeringen med löfte om självstyre för Tibet och att Dalai Lama kunde fortsätta sitt ledarskap som tidigare. Vi vet alla hur självständigt Tibet är idag och att Dalai Lama tvingades lämna Tibet bara några år senare.

När Hong Kong återlämnades till Kina lovade KKP världen att Hong Kong skulle förbli oförändrat med en hög grad av självständighet. Bara fem år efter överlämnandet pressade KKP Hong Kongs lokala regering att ändra lagen så att de organisationer som KKP hävdade var olagliga i fastlands-Kina, automatiskt skulle vara olagliga i Hong Kong. Denna artikel 23 utformades huvudsakligen för att hindra Falun Gong-utövare i Hong Kong från att hålla kampanjer för att exponera KKPs förföljelse av Falun Gong.

Demonstration i Hong Kong för att stoppa förföljelsen av Falun Gong.

När den kinesiska olympiska delegationen deltog 2002 i den slutliga debatten och omröstningen i Moskva för att besluta om Kina skulle anordna OS 2008, så lovade den kinesiske ministern världen att Kina skulle förbättra de mänskliga rättigheterna och arbeta hårt mot de som begick brott mot mänskliga rättigheter. Bedrägeriet landade i talet ”en röst för Kina är en röst för mänskliga rättigheter!” Visst är de kvalificerade för titeln världsmästare i bedrägeri?

För att få medlemskap i World Trade Organisation, WTO, gav Peking 1999 löfte till USA om att följa de internationella handelsreglerna. De lovade och de skrev under överenskommelsen för WTO 2001. Kina kunde ta del av världens fria, öppna marknad, men fortsatte att hålla den kinesiska marknaden bara öppen till viss del. De ignorerade intellektuell äganderätt, de stal och stjäl fortfarande intellektuell äganderätt och överöser världen med billiga produkter som är tungt subventionerade av den kinesiska staten.

Hur mycket är ett åtagande av KKP värt? KKP styr landet genom bedrägeri. KKP vinner det ekonomiska kriget mot den fria världen genom att bemästra bedrägeriets konst. Med de miljarder dollar de tjänade genom sin ekonomiska krigsföring kunde de finansiera och fortsätta att finansiera sin politik – att förtrycka och förfölja.

Vi ska inte tro att det bara är det kinesiska folket som bevakas.

Mänskliga rättigheter har inga gränser. Om den demokratiska fria världen inte vaknar kan vi en dag finna oss i det system som beskrivs av George Orwell i boken 1984. Vi ska inte tro att det bara är det kinesiska folket som bevakas. Om din dator, dina smarta telefoner eller iPads är uppkopplade till någon kinesisk hård- eller mjukvara, som Huawei, Lenovo, WeChat, Alibaba, Alipay med flera så kommer all information om dig att finnas tillgänglig för folkrepublikens statssäkerhet. Du får också en ranking i ett socialt kreditsystem.

Se upp innan det är för sent!