Ung man skjuten i Malmö


En man i 20-årsåldern har skjutits vid Nydalatorget i Malmö under natten till tisdagen. Polisen utreder nu om det finns kopplingar till tidigare skjutningar, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

– Vi tittar på det om det finns en koppling. Vi får naturligtvis titta på de här händelserna, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen, till tv-kanalen.

Polisen fick in larmet klockan 00:36 natten till tisdagen. Flera personer hade larmat om en skottlossning i Nydala i Malmö.

När polisen kom till platsen fann de en skottskadad man. Han fördes till akuten med allvarliga skador, skriven polisen i ett pressmeddelande. Skånes presstjänst meddelar senare att mannens skador är lindriga.

Brottsplatsen spärrades av under natten och polisen har undersökt området med vapenhund. Tekniker är nu också på plats. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Ingen person har dock gripits under natten. Samtidigt vill polisen inte svara på om det eventuellt finns någon eller några misstänkta för skjutningen.

Mannen sköts i ett område en bit från Nydalatorget. Han ska dock ha lyckats ta sig till torget.

Polisen kommer under dagen att hålla förhör med den skottskadade och analysera resultaten från den tekniska undersökningen.

Samtidigt uppmanar polisen att eventuella vittnen hör av sig till polisen.

– Naturligtvis är vi intresserade av alla tips och iakttagelser i samband med den här händelsen, säger Maya Forstenius, presstalesperson vid polisen region syd, till Aftonbladet.

Malmö har under de senaste två veckorna drabbats att flera dödskjutningar och skottlossningar.

Den 19 juni sköts tre personer till döds i ett internetcafé i centrala Malmö. Tre personer skadades i samband med händelsen. Männen som dödades var 19, 27 och 29 år och var enligt polisen kriminella i den undre världen som sysslar med grov organiserad brottslighet. Hämnd och narkotikakonflikter ska ha legat bakom skjutningarna.

Den 22 juni sköts ytterligare en 24-årig man ihjäl i stadsdelen Lindängen i Malmö. Flera personer frihetsberövades med koppling till skjutningen.

Dagen efter, de 23 juni, sköts en man i ryggen i Malmö. Han kom till sjukhuset på natten, och tack vare att han hade skyddsväst på sig klarade han sig utan skador, skrev polisen i ett pressmeddelande.

Den vilda tjuren galopperar ut på gatan från rodeon – se när cowboyen griper in

Slav under kommunismen