Tre döda i Malmöskjutning
Tre personer sköts till döds och tre skadades utanför ett internetkafé i Malmö på måndagskvällen. Ännu finns ingen misstänkt eller gripen.
– Man känner sig inte jättetrygg i Malmö längre, säger en boende i området.

Dagen efter skottlossningen i Malmö som skördade tre människoliv och skadade ytterligare personer är Sanna ute och rastar sin hund i området.

– Jag bor 500 meter härifrån, men till och med vi hörde skotten. Det låter ju egentligen hemskt, men ibland känns det som att man inte ens rycker på ögonbrynen längre. Välkommen till Malmö – här är det vilda västern, säger Sanna till TT.

Två män har dött på sjukhus efter skottlossningen i centrala Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

"Fruktansvärt"

Polisen meddelade strax före midnatt att en 18-åring avlidit på Skånes universitetssjukhus efter skottlossningen, och knappt en halvtimme senare meddelas att ytterligare en av de skadade, en 29-årig man, har avlidit.

Nu på morgonen kom besked om att även en tredje man avlidit, skriver Sydsvenskan.

– Jag tycker bara att det är fruktansvärt, säger Sanna och fortsätter:

– Den ena var ju bara 18 år. Det kan ju ha suttit hur många oskyldiga människor som helst här inne. Hur kan man vara så hämningslös? Jag förstår inte det riktigt.

Larmet kom in till polisen strax efter klockan 20 på måndagskvällen. Polisen spärrade av Drottninggatan i centrala staden, ett område nära Rättscentrum i Malmö samt entrén till akuten på universitetssjukhuset för att göra det säkert för personalen att jobba.

– De har bedrivits ett intensivt utredningsarbete under natten men ännu är ingen gripen och vi har heller inte identifierat någon misstänkt, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen, till TT.

Polisens tekniker arbetade under natten på brottsplatsen, och det finns flera vittnen till händelsen. Händelseförloppet vid skottlossningen är inte helt klarlagt.

– Vi arbetar nu med att sammanställa den information och de vittnesuppgifter som kommit in under natten, säger Kim Hild.

Polisen spärrade av Drottninggatan och ett område nära Rättscentrum i Malmö efter att ett antal män skjutits på öppen gata. Foto: Johan Nilsson/TT

"Vardagsmat nuförtiden"

Polisen vill inte berätta om vilka som har skjutits, men säger att det inte finns någon anledning för allmänheten att oroa sig. Brottsrubriceringen är mord och försök till mord. Skottlossningen inträffade på gatan utanför ett internetkafé.

– Någon eller några har antingen skjutit från en bil eller en fast plats mot personer som har befunnit sig utanför internetkaféet, sade Thomas Paulsson, polisens yttre befäl på plats, under kvällen.

Malmöbon Sanna har bott i Värnhemsområdet i närmare 25 år och är luttrad.

– Det är tragiskt, men jag tror inte att jag är den enda som säger att det här är vardagsmat nuförtiden. Så ska det ju inte vara, men man känner sig inte jättetrygg i Malmö längre. För man kan ju hamna just i något sådant här som hände i går när folk inte bryr sig om oskyldiga människor runt omkring, säger hon.

(Daniel Kihlström/TT)

Skidåkare stöter på ovanligt djur i skogen – se deras reaktioner

Slav under kommunismen