USA varnar för resor till Kina
En kinesisk resenär genomgår hälsokontroll i Pekings järnvägsstation den 23 januari. Foto: Kevin Frayer/Getty Images


USA:s utrikesdepartement gick ut med en varning på torsdagen om att inte resa till Kina på grund av virusutbrottet.

Samma dag meddelade Världshälsoorganisationen, WHO, i Genève om att spridningen av coronaviruset utgör att internationellt nödläge.

Japan uppmanar nu också sina medborgare att inte resa till Kina såvida det inte är nödvändiga resor, rapporterar Reuters.

Även Sverige såväl som Tyskland och Storbritannien avråder från icke-nödvändiga resor till Kina.

Italien har sagt att man stoppar alla flyg till landet, detta efter att två kinesiska turister har fått viruset i Italien.

Flera flygbolag har slutat att flyga till Kina, däribland British Airways, Air France KLM SA, Tysklands Lufthansa och Virgin Atlantic. Flera flygbolag har också dragit ner på trafiken.

I Kina har bolag som Google och IKEA stängt ned sina verksamheter. Fyra provinser, däribland Shandong och Heilongjiang, har bett människor att inte börja jobba förrän den 10 februari.

Totalt har 131 fall rapporterats i 23 länder och regioner, men inga dödsfall utanför Kina. Två personer från samma familj är smittade i Storbritannien.

Ursprunget till coronaviruset tros komma från en matmarknad i Wuhan där man illegalt sålt vilda djur.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.