Trump kandiderar till presidentvalet

USA:s tidigare president Donald Trump håller ett tal den 15 november 2022 och meddelar att han kandiderar till det amerikanska presidentvalet 2024. Foto: Alon Skuy/AFP via Getty Images


Donald Trump meddelar att han ställer upp i USA:s presidentval år 2024.

– För att göra USA stort och strålande igen tillkännager jag i kväll min kandidatur till presidentposten i USA, sade Trump på tisdagen från sin semesterort Mar-a-Lago i delstaten Florida.

Den tidigare presidenten betonade att detta inte kommer att vara hans kampanj, utan ”vår kampanj”, och tillade att den enda kraft ”som är stark nog att besegra den massiva korruptionen som vi står inför är ni – det amerikanska folket”.

– Tillsammans kommer vi att ta oss an de mest korrupta krafterna och de mest etablerade intressena som man kan tänka sig. Vårt land befinner sig i ett fruktansvärt tillstånd. Vi har stora problem.

Trump skyllde den höga inflationen, krigshotet och migrantkrisen vid den södra gränsen mot Mexiko på den nuvarande Bidenadministrationen och demokraterna. Samtidigt sade han att han har en vision om att göra USA stort igen genom en starkare utrikespolitik, sänkta skatter och minskade regleringar.

– USA:s comeback börjar just nu. För två år sedan när jag lämnade mitt ämbete var vårt land redo för sin guldålder.

– Vi vände bladet från årtionden av globalistiska utförsäljningar och ensidiga handelsavtal, lyfte miljontals människor ur fattigdom och byggde tillsammans den största ekonomin i världshistorien.