Trump: USA kommer att klassa Antifa som en terrororganisation
USA:s president Donald Trump. Foto: Samira Bouaou/Epoch Times-arkivbild


USA:s president Donald Trump meddelar att USA kommer att klassa Antifa som en terrororganisation.

Antifa är en organisation som har nära kopplingar till kommunistiska och marxistiska grupper.

Det var på söndagen som Trump skrev på Twitter att USA kommer att klassa organisationen som en terrororganisation. Detta samtidigt som våldsamma protester fortsätter att drabba många städer runtom i landet i efterdyningarna av afroamerikanen George Floyds död.

Presidenten har i tidigare inlägg anklagat Antifa och andra radikala vänstergrupper för att vara delaktiga i upploppen under protesterna. På lördagen sade Minnesotas guvernör, Tim Walz, att man ”är under attack från hitresta uppviglare”. Det är dock oklart om de tillhör medlemmar från Antifa.

Polis i USA har gripit nästan 1 700 människor i 22 städer sedan i torsdags, enligt nyhetsbyrån AP. Nästan en tredjedel av gripandena har skett i Los Angeles där guvernören har utlyst ett nödläge och kallat in nationalgardet för att backa upp stadens poliser.

George Floyd avled på torsdagen efter att en polisman satte sitt knä över hans hals under ett ingripande. En preliminär obduktion visar dock att han inte dog av kvävning eller syrebrist, enligt Washington Times. Tidningen skriver att han avled i kombination med ett tidigare dåligt hälsotillstånd som förvärrades av att han trycktes ner av poliserna.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.