Våldsamma protester i Minneapolis i USA
Det brinner i två butiker i Minneapolis i USA den 28 maj 2020. Foto: Kerem Yucel/AFP via Getty Images


För tredje dagen i rad pågår det våldsamma protester i Minneapolis i USA efter att en afroamerikansk man dog i samband med ett polisingripande.

46-årige George Floyd avled på måndagen efter ett våldsamt polisingripande. En polisman trycker sitt knä mot hans nacke varpå han säger: ”Snälla, jag kan inte andas”. Han förlorar därefter medvetandet och avlider senare på kvällen. De fyra polismän som var inblandade i händelsen har avskedats och utreds nu av FBI.

Till en början var protesterna fredliga men har sedan övergått i kravaller och plundring och vandalisering av butiker. Det rapporteras även om anlagda bränder. En polisstation sattes i brand under torsdagen.

En demonstrant försöker skyla sig från glassplitter efter att ha sparkat sönder ett fönster St. Paul i Minnesota i USA. Foto: Scott Olson/Getty Images

Polis ingrep mot mellan 50 och 60 personer som tog varor från hyllorna i en butik. Många släppte det de hade i händerna och sprang ut, rapporterar Star Tribune.

”Vi fortsätter att skingra folksamlingarna, skydda människor och skydda egendomar. Men våra poliser fortsätter att bli attackerade, och området är inte säkert”, skriver polisen i ett meddelande, enligt tidningen.

Borgmästaren har utlyst undantagstillstånd i vissa delar av staden och guvernören har också kallat in nationalgardet för att hjälpa polisen få ordning på situationen.

Oroligheterna har även spridit sig till den närliggande staden St. Paul i Minnesota.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.