Brinnande polisbilar, krossade fönster och polis som avfyrar gummikulor och tårgas. Från stad efter stad i USA kommer vittnesmål om kraveller och konfrontationer mellan polis och demonstranter. Nu har nationalgardet kallats in i minst nio delstater.
Våld och plundring kommer inte att tolereras, varnar Texas guvernör Greg Abbott.
När mörkret började falla över USA började rapporterna om oroligheter strömma in. Tusentals trotsade de utegångsförbud som har införts i minst 25 städer, från Los Angeles och Seattle till Atlanta och Chicago.
I Minneapolis, där protesterna inleddes efter polisers ingripande som innebar den svarte mannen George Floyds död, förbereder polis och nationalgarde sig för en femte natt av oroligheter. Bara en halvtimme efter det att utegångsförbud för andra kvällen trätt i kraft kom de första rapporterna om gripanden i staden.
Alla infartsleder in i staden var under lördagskvällen avstängda, och politiker och kändisar uppmanar allmänheten att hålla sig till utegångsförbudet.
Just nu utnyttjas vår sorg och smärta. Människor som främst kommer utifrån förstör affärer och företag ägda av svarta och minoriteter i vår stad. Vi kan inte låta dem göra det. Låt oss alla prioritera att rättvisa skipas för George Floyds död, säger Ilhan Omar, som i USA:s kongress representerar det distrikt där en stor del av kravallerna har ägt rum.
"Kommer stoppa våldet"
Men orden såg under tidig kväll inte ut att stoppa oroligheterna. Rapporter om brinnande polisbilar, blockerade motorvägar, krossade fönster och polis som svarar med gummikulor och tårgas kommer från hela landet.
Och fler guvernörer följer nu Minnesotas Tim Walz exempel från tidigare i veckan och kallar in nationalgardet. Under lördagskvällen hade nio delstater samt Washington DC tagit till åtgärden. Dock inte i Kalifornien, trots stora oroligheter i Los Angeles.
Stadens borgmästare Eric Garcetti förklarar det beslutet med att han inte vill väcka minnen från kravallerna efter misshandeln av Rodney King 1991.
Vi kommer alltid att skydda yttrandefriheten och våra invånares rätt att leva utan rädsla för våld och vandalism. Om ni älskar vår stad, gå hem, säger Garcetti i ett tal som sändes på Facebook.
Militärpolis kan sättas in
President Donald Trump lovar att få bukt med våldet.
Min regering kommer att stoppa ligistvåldet. Och vi kommer att stoppa det omedelbart, sade han på en presskonferens i Florida.
Exakt vilka medel Trump vill ta till utvecklade han inte, men han uppgav på lördagen att militärpolis kan sättas in, om guvernörer begär det.
Minnesotas guvernör Walz säger att han beordrat att hela styrkan inom delstatens nationalgarde ska mobiliseras, vilket aldrig tidigare har hänt i delstatens historia. Walz sade också att han hade tackat nej till federal hjälp i samtal med Donald Trump.
Under fredagen var 2 000 av delstatens 13 200 aktiva medlemmar av nationalgardet inkallade.
Anklagar Antifa
De styrande i Minnesota och Twin Cities-området – Minneapolis och Saint Paul – sade under lördagen att de som främst orsakar kravallerna och förstörelsen kom utifrån. Borgmästaren i Saint Paul, Melvin Carter, sade bland annat att "varenda person som vi grep i går kom från någon annanstans än delstaten".
President Donald Trump gav på sin presskonferens i Florida eko åt de uppgifterna.
Vi kan inte tillåta att en liten grupp kriminella och vandaler förstör våra städer och ödelägger våra samhällen, sade Trump och pekade ut vänstergrupper i allmänhet och Antifa i synnerhet som ansvariga.
Men sent under dagen kom uppgifter från CNN som motsäger detta. Enligt mediebolaget kom 80 procent av alla gripna under upploppen från Minnesota.