Tortyr i Kina: Kvinna förstördes av påtvingade droger
En cyklist i Kina. Foto: Frederic J. Brown/AFP/Getty Images


Redaktörens anmärkning: Epoch Times publicerar nu ett antal artiklar som exponerar den kinesiska regimens användning av olika former av tortyr mot olika målgrupper, och kommer även att se på de långsiktiga skador detta innebär för offren.

Efter att en kvinna cyklat omkull tillkallades polisen för att hjälpa henne, men istället arresterade de henne för att ha haft med sig trycksaker som handlade om hennes tro. Kvinnan fängslades och tvingades ta okända droger, vilket har gett henne ständiga hallucinationer.

Detta enligt Minghui.org, en webbplats som dokumenterar förföljelsen av Falun Gong i Kina.

Den 5 maj befann sig Yu Qionghua i Kunming, i Yunnan, i sydvästra Kina. Hon hade med sig trycksaker om qigong- och meditationsmetoden Falun Gong, en fridsam qigongmetod som fokuserar på självförbättring och som undervisar om att följa principerna sanning, godhet och tålamod.

Yu cyklade omkull och vittnen ringde polisen för att hjälpa henne. När polisen anlände såg de trycksakerna om Falun Gong* och istället för att hjälpa Yu arresterade de henne. I en vecka satt hon fängslad i ett interneringscenter där hon tvingades ta okända droger. Hon flyttades senare till ett mentalsjukhus.

Den kinesiska regimen har sedan 1999 förbjudit Falun Gong, då de inledde en brutal förföljelse av qigongmetoden. Under 20 år har utövare av metoden utsatts för förtryck och förföljelse av Kinesiska kommunistpartiet.

Cirka 10 000 Falun Gong-utövare går i en Falun Dafa-parad, New York, den 13 maj 2016. Foto: Edward Dye/Epoch Times

Polisens hjälp vänds till förföljelse

På kvällen den 5 maj cyklade Yu omkull. Istället för att ta henne till sjukhuset förde polisen henne till ett interneringscenter.

Den 6 maj tog polisen med sig Yu till hennes hem, men inte för att skicka hem henne. När Yus 79-åriga mamma öppnade dörren frågade hon dem: "Vad plågar ni oss för? Vi har ingenting", enligt Minghui.org.

Polisen sade till Yus mamma att de letade efter trycksaker som de hade hittat på hennes dotter. Efter att ha sökt igenom hemmet så hittade de dock ingenting och än en gång förde de bort Yu.

Senare samma dag hotade en polisman Yus föräldrar med att deras dotter skulle hållas fängslad i tre till fyra år. Yus 92-årige far kunde efter att ha hört detta inte få ner någon mat under flera dagar. För att förvärra saken så var Yu den enda familjemedlemmen som såg till sina gamla föräldrar.

Droger och inspärrning, straffet för ens tro

Den 11 maj började Yus mamma med hjälp av andra familjemedlemmar kräva att polisen skulle släppa Yu fri. Polisen ursäktade sig med att de inte får släppa fängslade personer på en gång och sade att om familjemedlemmarna gick med på att skicka Yu till ett mentalsjukhus under en veckas tid så skulle hon sedan överlämnas till familjen, enligt rapporten.

Familjemedlemmarna sade att Yu inte hade några psykiska sjukdomar och att det inte fanns någon anledning att skicka henne dit. Polisen svarade emellertid att om de inte gick med på det så skulle Yu fortfarande hållas fängslad. Under dessa omständigheter gick familjemedlemmarna med på polisens ultimatum och sade ja till att Yu skulle skickas till ett mentalsjukhus.

Medan Yu var i interneringscentret bar hon hand- och fotbojor. Samtidigt tvingades hon ta okända droger, enligt rapporten.

Efter att Yu skickats hem så har hennes händer förblivit bortdomnade. Hon har svårt att vara vaken och vid medvetande och känner sig jämt trött. Yu upprepar om och om igen att hon måste flytta ut ur huset och bo någon annanstans. Alla dessa symtom är följdverkningar av Kinesiska kommunistpartiets förföljelse mot Yu.

* Falun Gong är en traditionell qigongmetod som grundar sig på principerna sanning, godhet och tålamod. På grund av dess popularitet (enligt kinesiska statliga uppskattningar fanns mellan 70 och 100 miljoner utövare) förbjöd kommunistpartiets dåvarande ledare Jiang Zemin metoden år 1999 och startade en brutal förföljelse som pågår än idag. 

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.