Tibet: Kinas militär tar hjälp av självförstörelseknapp
På bilden från den 4 januari 2021 syns kinesiska soldater som deltar i militärträning vid Pamir-bergen i Kashgar i Xinjiang-regionen i nordvästra Kina. Foto: STR/AFP via Getty Images.


Den kinesiska militären utrustar soldater som är stationerade i Tibet med nyutvecklade hjälmar med en inbyggd självförstöringsknapp som kan tryckas av befälhavaren som övervakar soldaten i kommandocentret eller av honom själv. Det visar en rapport från China Observer.

Den nya hjälmen har ett system med en antenn och bomb och glasögon med ett mörkerseendesystem samt ett digitalt kontrollsystem som kan bäras på armen.

Den nya hjälmen används av trupper i Tibet och kan användas vid gränsen till Indien, där det vid Ladakh-regionen den senaste tiden har varit spänningar mellan de två länderna.

Soldaten har en kamera på jackan som befälhavaren kan se live och kan på så vis ge order om att avfyra eld mot indiska soldater, enligt rapporten.

Vidare hävdas i rapporten att soldaten samtidigt kan trycka på självförstörelseknappen när indiska styrkor närmar sig. På så vis kan den kinesiska sidan försäkra sig om att vinna en eventuell konflikt med den indiska armén.

Bara några timmar efter att rapporten hade publicerats hade innehållet om den inbyggda bomben och utförandet via självmordsattacker tagits bort. Men originalrapporten arkiverades av åtskilliga webbsidor.

 

Hjälp oss att driva tidningen vidare! En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Här ser du hur du kan stödja oss.