Stor polisrazzia i Tyskland – islamister misstänks ha planerat våldsdåd
Poliser vid Alexanderplatz i Berlin i Tyskland den 15 december 2017. Foto: Carsten Koall/Getty Images


Den tyska polisen har slagit till mot fyra platser runt om i landet. Islamister misstänks ha planerat en våldsam attack som innebär hot mot Tysklands säkerhet. Det rapporterar Deutsche Welle.

Det var på tisdagsmorgonen som polisen gjorde räderna i Berlin, Brandenburg, Thüringen och Nordrhein-Westfalen.

180 poliser deltog

De misstänka är mellan 23 och 28 år, sade myndigheterna i ett meddelande efter razziorna.

”Dagens razzior pågår och gäller tjetjenska misstänkta från islamistiska miljöer”, skriver Åklagarmyndigheten i ett meddelande på Twitter.

Utredare säger att de misstänkta anklagas för att ha lokaliserat platser för att senare utföra en ”islamistmotiverad” attack. Det finns dock inga indikationer på att planerna var konkreta.

– Razziorna i dag borde hjälpa till att få klarhet bakom deras verkliga motiv, säger myndigheterna i ett meddelande, enligt tidningen.

Omkring 180 poliser deltog i räderna. Man har beslagtagit kontanter, knivar och dataminnen.

Enligt tyska tidningen Spiegel finns det uppgifter om att de misstänkta islamisterna kan ha riktat in sig på en synagoga i Berlin. De ska också ha spanat på flera köpcentrum.

På helspänn

I december 2016 körde en 23-årig tunisier, som fick avslag på sin asylansökan, in i en folkmassa på en julmarknad i Berlin. 12 personer dog. Sedan dess har tyska myndigheter varit på helspänn mot liknande terrorattacker.

Enligt Deutsche Welle har myndigheter sedan dess förhindrat nio planerade attacker som man tror kan ha haft radikala islamistmotiv.

I november greps tre personer, med kopplingar till terrorgruppen IS, misstänkta för att ha planerat en bombattack i regionen Rhen-Main.

I oktober körde en man med en stulen lastbil in i åtta bilar i Limburg. Flera personer skadades.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.