Lastbil körde in i flera bilar i Tyskland – utreds som terrordåd
Polis och brandmän inspekterar platsen där en lastbil plöjde in i flera bilar i tyska Limburg den 7 oktober 2019. Foto: Yann Schreiber/AFP/Getty Images


Med en stulen lastbil körde en man på måndagskvällen in i åtta bilar i tyska Limburg. Flera personer är skadade. Nu utreds händelsen som ett terrordåd.

Polisen grep mannen på platsen. Enligt Daily Mail är den misstänkte en 32-årig syrier som skrek ”Allah” när han omhändertogs. Enligt lokala medier har han bott i Tyskland sedan 2015.

Tyska tv-kanalen ZDZ rapporterar att den misstänkte mannen slet ut en chaufför i en lastbil vid ett trafikljus. Sedan har han kört in i åtta bilar. Nio personer uppges vara skadade, varav en allvarligt.

Flera personer skadades när en stulen lastbil körde in i bilar vid ett trafikljus i Limburg i Tyskland på måndagskvällen den 7 oktober 2019. Foto: Thorsten Wagner/dpa/AFP via Getty Images

Polisen har tidigare vägrat att uppge huruvida händelsen handlar om en terrorattack. Men utredare fokuserar nu på att det kan vara så, rapporterar tyska medier.

Ett liknande dåd inträffade i Berlin i december 2016. En 23-årig tunisier dödade tolv människor genom att stjäla en lastbil och sedan köra in den i en folkmassa på en julmarknad.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.