Man mördades med svärd på öppen gata i Tyskland
En man blev ihjälhuggen på öppen gata i Stuttgart på onsdagen. Foto: Skärmdump/Youtube


En 36-årig man höggs brutalt ihjäl på onsdagseftermiddagen på öppen gata i Stuttgart i Tyskland med vad som beskrivs som ett svärd. Gärningsmannen kunde sedan gripas efter en omfattande jakt, rapporterar Deutsche Welle.

Vittnen ringde polisen efter att en dispyt uppstod mellan de två männen. Offret avled av sina skador trots livräddningsförsök från förbipasserande. Den avlidne mannen var en tysk medborgare med ursprung från Kazakstan.

Gärningsmannen flydde från platsen först till fots och sedan på cykel. Men efter en omfattande jakt kunde polisen gripa honom.

Polisen uppger att gärningsmannen är en syrisk medborgare som har bott i Tyskland sedan 2015. Samtidigt rapporterar Bild att den misstänkte mannen kan vara en palestinier som har antagit falsk identitet.

36-åringen och gärningsmannen ska ha känt varandra då de tidigare har delat lägenhet.

Polisen beskriver attacken som ”extrem och fruktansvärd” och uppger att gärningsmannen har erkänt brottet.

Mordet filmades av privatpersoner som sedan lades ut på internet. Detta är dock olagligt i Tyskland, något som polisen ska utreda. 

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld.Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.