Stöd vår folkliga historia

Täljda slevar, krympburkar och näverburkar. Att själv skapa och dekorera vackra föremål är folkkonstnärlig kultur som alla kan ta del av. Foto: Anton Nilsson


Det är inte alltid lätt att själv inse sitt värde eller sin skicklighet. Folkkonsten fokuserar på glädjen i skapandet och även om inte allt som skapats blivit bra visar det upp en folklig del av vår historia.

Jag har blivit inbjuden att hålla en kurs i träsnideri på en konsthall och kände hur en lätt panik föll över mig. Jag är ju trots allt bara slöjdlärare. Jag är inte konsthantverkare, konstnär eller skulptör. Vilka krav ställs på mig när jag släpps in på en konsthall för att hålla en kurs?

Det här handlar inte om dåligt självförtroende eller att nedvärdera mig själv, utan är relevanta frågor att ställa när man blir erbjuden en ny befattning, eller som i detta fall ett specifikt uppdrag.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!