loadingSparris är lätt att tillaga, och är fullproppad av vitaminer, prebiotika och fibrer. Foto: Aphiwat chuangchoem
Sparris är lätt att tillaga, och är fullproppad av vitaminer, prebiotika och fibrer. Foto: Aphiwat chuangchoem
Mat

Sparris – en läcker vårprimör fylld av nyttigheter

Deborah Mitchell

På många platser runtom i världen är sparrisen en av vårens första grönsaker som sticker upp sitt huvud ur jorden. Den här ståtliga stjälken växer sig 15–20 cm hög och har en ädel karaktär – den är vacker, stark och ytterst välgörande för hälsan.

Sparrisen som vårprimör är högt aktad av många för sin utsökta smak, och de flesta känner också till dess positiva inverkan på vår kropp. Men trots det kan det finnas en viss osäkerhet kring hur man bäst hanterar och tillagar denna läckerhet. Därför ska vi ge dig några tips. Men först lite om varför den är så nyttig.

En stjälk fylld av näring

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingSparris är lätt att tillaga, och är fullproppad av vitaminer, prebiotika och fibrer. Foto: Aphiwat chuangchoem
Sparris är lätt att tillaga, och är fullproppad av vitaminer, prebiotika och fibrer. Foto: Aphiwat chuangchoem
Mat

Sparris – en läcker vårprimör fylld av nyttigheter

Deborah Mitchell

På många platser runtom i världen är sparrisen en av vårens första grönsaker som sticker upp sitt huvud ur jorden. Den här ståtliga stjälken växer sig 15–20 cm hög och har en ädel karaktär – den är vacker, stark och ytterst välgörande för hälsan.

Sparrisen som vårprimör är högt aktad av många för sin utsökta smak, och de flesta känner också till dess positiva inverkan på vår kropp. Men trots det kan det finnas en viss osäkerhet kring hur man bäst hanterar och tillagar denna läckerhet. Därför ska vi ge dig några tips. Men först lite om varför den är så nyttig.

En stjälk fylld av näring

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024