Skottlossningar i Norrköping och Malmö
Foto och grafik: Epoch Times


Under natten till torsdagen blev en ung man allvarligt skadad efter en skottlossning i Navestad i Norrköping. Samma natt hittades en man i 20-årsåldern skjuten i en kraschad bil i Rosengård i Malmö.

Det var klockan 01:08 som polisen fick ett larm om att en person ska vara skottskadad i Silverringen i Navestad. Den skottskadade personen påträffades utomhus av polisen och fördes sedan med ambulans till sjukhus.

– Det var vittnen som larmade om det här. Det är flera vittnen som hörde av sig till oss, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland, till Norrköpings Tidningar.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Området har spärrats av och man kommer att göra en teknisk undersökning. Samtidigt bedriver polisen spanings- och utredningsarbete, skriver polisen på sin webbsida.

Den skottskadade mannen är i 25-årsåldern. Hans skador är allvarliga men bedöms inte vara livshotande.

Polisen har pratat med den skadade mannen och han är ”väldigt påverkad av det som har hänt”, säger Thomas Agnevik till tidningen.

När läget medger kommer polisen att hålla detaljerade förhör med mannen. Under morgonen kommer polisen att hålla fler förhör med vittnen.

I nuläget finns det ingen som är gripen för skottlossningen i Navestad. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Vid tvåtiden på natten ryckte ambulans och räddningstjänst tillsammans med polis ut till Ramels väg i Rosengård i Malmö. Polis och ambulans hittade en skottskadad man efter att en personbil hade kraschat.

Bilen beskrivs som totalförstörd och hade voltat vid en bensinmack. Mannen i bilen har en konstaterad skottskada, uppger polisen på sin webbsida.

Mannen som är i 20-årsåldern fördes till sjukhus och hans skador är allvarliga. Polisen spärrade av området under morgonen och bedriver en teknisk undersökning samtidigt som bilen har beslagtagits.

En anmälan om försök till mord har upprättats. I nuläget är ingen gärningsman gripen.

Polisen uppger samtidigt till TT att det kan röra sig om ett vådaskott.

– Vi tror att det varit ett vådaskott och söker efter en person som vi bedömer har varit inblandad i detta, säger Stefan Sintéus, polismästare i Malmö, till nyhetsbyrån.

Under en månad har Malmö drabbats av fyra skjutningar. Sex personer har avlidit.

Mannen köpte ett hus – visste inte att han fick en hund på köpet

Slav under kommunismen