Skolelever bussas mellan skolor – ska öka integrationen

Elever i Filipstad bussas mellan skolor för att öka integrationen: Foto: Eva Sagerfors


I Filipstad flyttas barn mellan skolorna. Syftet är att blanda svenskfödda elever och nyanlända för att öka integrationen, rapporterar SVT Nyheter Värmland.

– 70 procent av våra barn hade ett annat modersmål än svenska, och på Åsenskolan var det tvärtom. Vi tror att det har en stor betydelse för framtiden att de lär känna varandra, säger Maria Nordlund Svanlind, rektor på Strandvägsskolan i Filipstad, till SVT.

Förändringen av skolstrukturen genomfördes i höstas. Det har dock lett till kritik såväl som krav på folkomröstning när det presenterades för cirka ett år sedan. Det slutade emellertid med att det aldrig blev någon folkomröstning.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!