Saudiarabien har gripit 298 statsanställda anklagade för korruption. De kommer att åtalas för brott som bestickning, förskingring och maktmissbruk, meddelar antikorruptionsorganet Nazaha.
Bland de gripna finns tjänstemän från försvars- och inrikesdepartement, däribland personer med militära titlar. I övrigt finns få detaljer om tillslaget i den absoluta monarkin.
2017 frihetsberövades omkring 300 personer i det som officiellt beskrevs som en korruptionshärva. Då spärrades mäktiga saudier in på lyxhotellet Ritz-Carlton i Riyad, däribland prinsar och näringslivstoppar. Kritiker och bedömare ansåg att tillslaget främst var ett sätt för kronprinsen Mohammed bin Salman, som i praktiken styr Saudiarabien, att befästa sin politiska makt.
Förra året meddelades att den ifrågasatta korruptionsinsatsen skulle avslutas, men myndigheterna sade senare att man skulle rikta in sig på korruption bland vanliga statsanställda. Få detaljer kring anklagelser, uppgörelser och tillslag gör det svårt för utomstående att värdera de officiella uppgifterna.
Nyligen frihetsberövades flera prinsar i Saudiarabien. Det ses allmänt som ytterligare ett försök från Mohammed bin Salman att göra sig av med all intern opposition innan han formellt tar över makten från kung Salman.
(Sofia Eriksson/TT)