loading



Foto: Linnea Robertsson
Foto: Linnea Robertsson
Mat

Prova kinesiska teägg i påsk

Andrea Elvhage

Ägg är ett av påskens populära inslag, både hönsägg till påskmiddagen och fyllda godisägg till barnen. En spännande men för de flesta svenskar förmodligen oprövad variant är de kinesiska teäggen. Dessa är mycket vanliga i Kina, både som färdkost och som tillbehör till andra maträtter.

Kinesiska teägg kokas först i vanligt vatten. Därefter krossar man skalen försiktigt, dock inte så hårt att skalet faller av, bara så att det spricker. Sedan kokar man dem igen tillsammans med kryddor eller teblad och soja. Det ger en intressant asiatisk smakupplevelse och en vackert marmorerad yta när man skalar dem.

Nedan recept har provats ut av teälskaren Linnea Robertsson, som är en inbiten tefantast och driver bloggen och tebutiken Tealovers.

Tillagning kinesiska teägg

6 st

- 3 msk teblad. Gärna mörka blad som Assam, Feng Huang Milan Dankong eller Lapsang, om man vill ha starkare smak.

- 1 msk soja

- vatten

Koka först äggen som vanligt i sju minuter. Låt svalna lite. Slå sprickor i skalet med en sked. Koka upp nytt vatten och tillsätt soja, teblad och ägg. Låt småkoka i 45-60 minuter. Se till att vattnet alltid täcker äggen. Låt vattnet svalna och skala sedan äggen. Servera dem som de är eller som tillbehör till någon maträtt.

Glad påsk!

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loading



Foto: Linnea Robertsson
Foto: Linnea Robertsson
Mat

Prova kinesiska teägg i påsk

Andrea Elvhage

Ägg är ett av påskens populära inslag, både hönsägg till påskmiddagen och fyllda godisägg till barnen. En spännande men för de flesta svenskar förmodligen oprövad variant är de kinesiska teäggen. Dessa är mycket vanliga i Kina, både som färdkost och som tillbehör till andra maträtter.

Kinesiska teägg kokas först i vanligt vatten. Därefter krossar man skalen försiktigt, dock inte så hårt att skalet faller av, bara så att det spricker. Sedan kokar man dem igen tillsammans med kryddor eller teblad och soja. Det ger en intressant asiatisk smakupplevelse och en vackert marmorerad yta när man skalar dem.

Nedan recept har provats ut av teälskaren Linnea Robertsson, som är en inbiten tefantast och driver bloggen och tebutiken Tealovers.

Tillagning kinesiska teägg

6 st

- 3 msk teblad. Gärna mörka blad som Assam, Feng Huang Milan Dankong eller Lapsang, om man vill ha starkare smak.

- 1 msk soja

- vatten

Koka först äggen som vanligt i sju minuter. Låt svalna lite. Slå sprickor i skalet med en sked. Koka upp nytt vatten och tillsätt soja, teblad och ägg. Låt småkoka i 45-60 minuter. Se till att vattnet alltid täcker äggen. Låt vattnet svalna och skala sedan äggen. Servera dem som de är eller som tillbehör till någon maträtt.

Glad påsk!

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024