Projekt lyfter naturmaterial
Slöjd
Den mobila paviljongen med nävertak färdigställdes 2021 och visades för första gången i september på Wij Valsverk i Ockelbo. Foto: Stefan Estassy


Projektet Nomadisk paviljong har tilldelats 100 000 kronor för att under året informera om hur traditionella tekniker och material kan användas i nutida sammanhang.

Nomadisk paviljong är ett av fjorton projekt som i år får bidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor. Projekten som är fördelade inom områdena barn och unga, hållbarhet, kulturarv och kommunikation var ett urval av totalt 78 ansökningar och den sammanlagda summan landade på 1,6 miljoner kronor.

En del av projekten löper över ett år och en del är fleråriga. Bland de ettåriga ser vi exempelvis ett slöjdprojekt för psykisk hälsa bland samer, ett etableringsstöd för en hantverksfestival i Gunnebo samt ett projekt för att samkoordinera slöjd, musik och cirkus. Bland de fleråriga ser vi bland annat Korgen lyfter och Nomadisk paviljong.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!