Polisen optimistisk vid sök efter turnéledare


"En konkret omständighet". Så beskriver polisen anledningen till att sökandet efter en man som försvann 1999 pågår i trakterna vid Jedenryd utanför Kristianstad.

– Det är en konkret omständighet som gör att vi är här, men vad den består av är jag inte beredd att berätta om, säger Bo Lundqvist, chef för polisens kalla fall-grupp i region Syd.

Den försvunne turnéledaren sågs senast utanför en rockklubb i Sölvesborg 1999 och han dödförklarades 2006. Polisen misstänker att han mördades. Kalla fall-gruppen återupptog utredningen 2017 och har sedan dess genomfört ett flertal sökningar. I december förra året genomfördes till exempel nya dykningar i Ivösjön i norra Skåne och under våren gjorde Missing People sökinsatser.

Bo Lundqvist, chef för polisens kalla fall-grupp i region Syd. Foto: Johan Nilsson/TT

Sjöpolisens dykenhet hjälper nu till att söka i området runt Jedenryds stenbrott.

– Vår förhoppning är att vi hittar kroppen efter turnéledaren, eller något som kan sättas i samband med honom eller det brott som förmodas ha begåtts mot honom, säger Lundqvist.

Översiktsbild på den plats där dykare söker efter den försvunne turnéledaren, i Jedenryds stenbrott utanför Kristianstad. Foto: Johan Nilsson/TT

Han sätter ingen tidsbegränsning på insatsen och utesluter inte hjälp från andra med specialistkunskaper.

(TT)