Klart i juni, lovade EU-ledarna för tre veckor sedan om nya namn till unionens topposter efter EU-valet. Inför morgondagens toppmöte i Bryssel är det ändå oklart om ledarna ens får något förslag att fundera på.
Ovissheten är fortsatt stor om vilka som ska efterträda främst Jean-Claude Juncker som EU-kommissionens ordförande och Donald Tusk som EU:s permanente rådsordförande.
Båda lämnar sina poster i höst och ska få ersättare utsedda helst redan i sommar. Och när statsminister Stefan Löfven (S) och hans kollegor möts i Bryssel i morgon kväll är det tänkt att en hel paketlösning ska tas fram.
Tusk har fått i uppdrag att sondera terrängen – men om han har hittat något är fortsatt oklart.
EU-minister Hans Dahlgren (S) kunde i går fortfarande inte svara säkert på att stats- och regeringscheferna ens får ett förslag att fundera på.
– Det återstår att se. Jag vet att det var Donald Tusks ambition att få ett beslut vid toppmötet den här veckan, men om det verkligen blir så återstår att se, sade Dahlgren då medlemsländernas EU-ministrar samlades i Luxemburg i går för att samtala inför toppmötet.
Manfred eller Frans?
Tyske EU-parlamentsledamoten Manfred Weber är formell kandidat till kommissionsordförandeposten för kristdemokratiskt konservativa EPP, som samlar flera av Europas traditionellt tunga högerpartier.
Ändå är många tveksamma till Weber, inte minst på grund av att han aldrig suttit i en regering, ens på regional nivå. Det har lett till spekulationer om att han i stället kan övertalas att "nöja sig" med att bli EU-parlamentets talman eller bli en av EU-kommissionens vice ordföranden.
Hans främste formelle utmanare till ordförandeposten, den socialdemokratiske toppkandidaten Frans Timmermans, lovordas i sin tur av många för en toppost – men då snarare som utrikeschef.
– Vi har haft mycket kontakt med Timmermans och jag har verkligen största respekt för honom och jag tycker att han är väldigt duktig och har rätt instinkter, sade exempelvis utrikesminister Margot Wallström (S) i måndags.
Margrethe eller Michel?
Möjligen bäddar det för någon av de två andra som nämnts oftast i ordförandestriden: danska Margrethe Vestager, för tillfället EU-kommissionär med ansvar för konkurrensfrågor, eller franske Michel Barnier, som just nu är EU:s chefsförhandlare om brexit.
Förhoppningen är att stats- och regeringscheferna kan enas om ett förslag som sedan EU-parlamentet ska kunna rösta om när de samlas i Strasbourg i mitten av juli.
Om inget namn kan väljas i morgon krävs sannolikt ett extrainsatt toppmöte redan inom ett par veckor för att komma vidare.
Fast det vill helst inte Hans Dahlgren fundera på.
– Jag tror att vi tar ett steg i taget. Det vore väldigt bra om vi kan ta det här beslutet nu, sade EU-ministern i går.
(Wiktor Nummelin/TT)