loading



Karim Khouani från restaurang Sture i Malmö och bröderna Mats och Ebbe Vollmer från restaurang Vollmers i Malmö under pressträffen i samband med stjärnutdelningen.  Foto: Jessica Gow/TT
Karim Khouani från restaurang Sture i Malmö och bröderna Mats och Ebbe Vollmer från restaurang Vollmers i Malmö under pressträffen i samband med stjärnutdelningen.  Foto: Jessica Gow/TT
Inrikes

Nya Michelin-stjärnor sätter Malmö på kartan

Epoch Times

Restaurang Vollmers i Malmö blev i dag Skånes allra första tvåstjärniga etablissemang i Guide Michelin.

- Det är fantastiskt och roligt att vi sätter regionen på kartan, säger en av ägarna Mats Vollmer.

Vollmers får som sjätte svenska restaurang genom tiderna två stjärnor i Guide Michelin. Restaurangen är tillsammans med Fäviken Magasinet i Järpen och Oaxen Krog i Stockholm de enda svenska restaurangerna med två stjärnor.

Bröderna Mats och Ebbe Vollmer hade svårt att smälta beskedet:

- Det här är jättestort. Jag tror inte vi har fattat det än. Det är extra emotionellt eftersom restaurangen har gått från noll till hundra på fem år utan hjälp av investerare, säger Mats Vollmer.

Han får medhåll av sin bror Ebbe.

- Det är som en julbonus som man inte var beredd på.

"En chock"

Enligt bröderna ligger god planering och ett konstant driv att alltid bli bättre bakom framgångarna.

- Det är hela tiden en process. Vi diskuterar mat och nya idéer regelbundet. Det kan låta klyschigt men utan vårt team är vi ingenting, säger Mats Vollmer.

I Malmö får också restaurang Sture, som först stängde och sedan öppnade i ny regi under fjolåret, sin första stjärna. De senaste årens Nobelkock Sayan Isaksson fick också en ny stjärna i Stockholm. Sedan tidigare hade hans restaurang Esperanto en, och nu fick även omakase-baren Imouto sin första.

Beskedet kom som en total överraskning berättar Isaksson.

- Det var en chock. Jag hittade knappt till scenen. Men det är en stor ära och vi är superglada. Nu har vi två restauranger på yta 150 kvadratmeter som har en stjärna var. Det är jättecoolt.

26 stjärnor

Maaemo i Oslo och Geranium i Köpenhamn, som i fjol blev först i Norden med att tilldelas tre stjärnor, behöll sina.

Samtliga svenska krogar behöll dock sina stjärnor från förra året, med undantag för Frantzén, Mathias Dahlgrens Matsalen och Ambiance á Vindåkra, som samtliga slog igen dörrarna eller flyttade under fjolåret.

Sverige har nu 23 restauranger med totalt 26 stjärnor. Det stjärntätaste landet är Japan, med totalt 557 stjärnor fördelat på 429 restauranger.
Sverige får däremot fortsätta att vänta på sin första trestjärniga restaurang i Guide Michelin.

(TT)

Svenska Michelinkrogar 2016

Den första upplagan av Guide Michelin, som gavs ut 1900 och delades ut gratis till bilköpare, hade en listig baktanke: att få motorister att slita på sina däck och sprida intresset för bilar.
I guiden betygsätts maten med upp till tre stjärnor, där full pott innebär betyget "värd en resa i sig".
Sverige tog plats i guiden för första gången 1984, då fyra restauranger i Stockholm tilldelades stjärnor.
Från och med 2016 kan även restauranger utanför Stockholm, Göteborg och Malmö få stjärnor.
Svenska restauranger med Michelinstjärnor 2017:
2 stjärnor:
Fäviken Magasinet, Järpen
Vollmers, Malmö
Oaxen Krog, Stockholm.
1 stjärna:
Hotel Borgholm, Borgholm
PM & Vänner, Växjö
Daniel Berlin, Skåne Tranås
Ekstedt, Stockholm
Esperanto, Stockholm
Gastrologik, Stockholm
Imouto, Stockholm
Mathias Dahlgrens Matbaren, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
Sushi Sho, Stockholm
Volt, Stockholm
Bhoga, Göteborg
Koka, Göteborg
Sjömagasinet, Göteborg
SK Mat & Människor, Göteborg
Thörnströms Kök, Göteborg
28+, Göteborg
Upper House, Göteborg
Sture, Malmö
Bloom in the Park, Malmö
Källa: Michelin Nordic Guide

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loading



Karim Khouani från restaurang Sture i Malmö och bröderna Mats och Ebbe Vollmer från restaurang Vollmers i Malmö under pressträffen i samband med stjärnutdelningen.  Foto: Jessica Gow/TT
Karim Khouani från restaurang Sture i Malmö och bröderna Mats och Ebbe Vollmer från restaurang Vollmers i Malmö under pressträffen i samband med stjärnutdelningen.  Foto: Jessica Gow/TT
Inrikes

Nya Michelin-stjärnor sätter Malmö på kartan

Epoch Times

Restaurang Vollmers i Malmö blev i dag Skånes allra första tvåstjärniga etablissemang i Guide Michelin.

- Det är fantastiskt och roligt att vi sätter regionen på kartan, säger en av ägarna Mats Vollmer.

Vollmers får som sjätte svenska restaurang genom tiderna två stjärnor i Guide Michelin. Restaurangen är tillsammans med Fäviken Magasinet i Järpen och Oaxen Krog i Stockholm de enda svenska restaurangerna med två stjärnor.

Bröderna Mats och Ebbe Vollmer hade svårt att smälta beskedet:

- Det här är jättestort. Jag tror inte vi har fattat det än. Det är extra emotionellt eftersom restaurangen har gått från noll till hundra på fem år utan hjälp av investerare, säger Mats Vollmer.

Han får medhåll av sin bror Ebbe.

- Det är som en julbonus som man inte var beredd på.

"En chock"

Enligt bröderna ligger god planering och ett konstant driv att alltid bli bättre bakom framgångarna.

- Det är hela tiden en process. Vi diskuterar mat och nya idéer regelbundet. Det kan låta klyschigt men utan vårt team är vi ingenting, säger Mats Vollmer.

I Malmö får också restaurang Sture, som först stängde och sedan öppnade i ny regi under fjolåret, sin första stjärna. De senaste årens Nobelkock Sayan Isaksson fick också en ny stjärna i Stockholm. Sedan tidigare hade hans restaurang Esperanto en, och nu fick även omakase-baren Imouto sin första.

Beskedet kom som en total överraskning berättar Isaksson.

- Det var en chock. Jag hittade knappt till scenen. Men det är en stor ära och vi är superglada. Nu har vi två restauranger på yta 150 kvadratmeter som har en stjärna var. Det är jättecoolt.

26 stjärnor

Maaemo i Oslo och Geranium i Köpenhamn, som i fjol blev först i Norden med att tilldelas tre stjärnor, behöll sina.

Samtliga svenska krogar behöll dock sina stjärnor från förra året, med undantag för Frantzén, Mathias Dahlgrens Matsalen och Ambiance á Vindåkra, som samtliga slog igen dörrarna eller flyttade under fjolåret.

Sverige har nu 23 restauranger med totalt 26 stjärnor. Det stjärntätaste landet är Japan, med totalt 557 stjärnor fördelat på 429 restauranger.
Sverige får däremot fortsätta att vänta på sin första trestjärniga restaurang i Guide Michelin.

(TT)

Svenska Michelinkrogar 2016

Den första upplagan av Guide Michelin, som gavs ut 1900 och delades ut gratis till bilköpare, hade en listig baktanke: att få motorister att slita på sina däck och sprida intresset för bilar.
I guiden betygsätts maten med upp till tre stjärnor, där full pott innebär betyget "värd en resa i sig".
Sverige tog plats i guiden för första gången 1984, då fyra restauranger i Stockholm tilldelades stjärnor.
Från och med 2016 kan även restauranger utanför Stockholm, Göteborg och Malmö få stjärnor.
Svenska restauranger med Michelinstjärnor 2017:
2 stjärnor:
Fäviken Magasinet, Järpen
Vollmers, Malmö
Oaxen Krog, Stockholm.
1 stjärna:
Hotel Borgholm, Borgholm
PM & Vänner, Växjö
Daniel Berlin, Skåne Tranås
Ekstedt, Stockholm
Esperanto, Stockholm
Gastrologik, Stockholm
Imouto, Stockholm
Mathias Dahlgrens Matbaren, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
Sushi Sho, Stockholm
Volt, Stockholm
Bhoga, Göteborg
Koka, Göteborg
Sjömagasinet, Göteborg
SK Mat & Människor, Göteborg
Thörnströms Kök, Göteborg
28+, Göteborg
Upper House, Göteborg
Sture, Malmö
Bloom in the Park, Malmö
Källa: Michelin Nordic Guide

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024