Ny dokumentär undersöker virusets ursprungI den nya dokumentären, presenterad av Epoch Times och NTD, gör reportern Joshua Philipp en djupgrävning i pandemins utveckling från januari till april för att kasta ljus över sanningen bakom utbrottet.

Det här är den första dokumentärfilmen om KKP-virusets ursprung. Joshua Philipp är grävande reporter vid Epoch Times i New York och har i över tio år undersökt Kinas kommunistparti och deras metoder för krigföring.

KKP-viruset, som började spridas i Kina, har nått hela världen och har kostat över 80 000 människors liv, samtidigt som åtminstone 1,4 miljoner har blivit smittade.

På grund av Kinas underrapportering av antalet fall är de verkliga siffrorna dock okända.

Bör undersökas

Under utbrottets utveckling har märkliga aktiviteter dykt upp; från djurmarknaden Huanan i Wuhan, i provinsen Hubei, till skandalerna kring Wuhans virologiinstitut, och från fleråriga virusexperiment till militär kontroll.

Enligt en artikel i den vetenskapliga tidskriften The Lancet hade det första smittofallet, liksom en tredjedel av de första fallen, ingen koppling till djurmarknaden i Wuhan. Man har inte heller hittat några fladdermöss på marknaden, vilka sägs ha spridit viruset.

När Kina avslöjade virusets hela gensekvens den 10 januari började många av världens främsta virologer analysera den och ytterligare frågor uppstod.

Philipp har också tittat närmare på forskaren Shi Zhenglis roll som forskare vid Wuhans virologiinstitut och som redan 2015 publicerade en artikel där hon diskuterade sin forskning på syntetiska virus. Shi Zhengli har forskat länge på fladdermöss och coronavirus och är en av Kinas främsta experter på virus.

Gordon Chang, Asien-expert, säger att tills vi vet säkert så bör vi undersöka om KKP-viruset kom från P4-labbet i Wuhan.

– Man bör veta att det har hänt en rad onormala händelser kring institutet i Wuhan från början av 2020, säger Philipp.

Mörkning och krigföring

Bakom filmen ligger omfattande undersökningar och intervjuer, och genom att lägga pussel med dold information kan Philipp här lägga fram en mer komplett förståelse av situationen kring pandemins ursprung.

Kan det finnas kopplingar mellan virusutbrottet och Kinas ”unrestricted warfare”? Redan 1999 publicerade Kinas Folkets befrielsearmé en bok, ”Unrestricted warfare”, där man konstaterar att Kina behöver en ny strategi ”för att hjälpa vår militär att tippa över maktbalansen".

Den här nya strategin kallas ”unrestricted warfare”, krigföring på olika sätt bortom alla gränser, utan restriktioner, förklarar Philipp. Det kan vara relaterat till militären, inklusive gerillakrigföring, terrorism, biokemisk krigföring, eller det kan vara icke-militärt, som droglangning, förgiftning, miljöförstöring och spridning av datavirus.

Virusets ursprung är en känslig fråga och medan Philipp gräver djupare ser han hur vetenskapliga artiklar har dragits tillbaka och hur forskare har blivit tystade. 

Intervjuer i filmen ger också en bild av att vi har mer att bekämpa än viruset.

Filmen kastar ljus över kinesiska kommunistpartiets (KKP) hantering av utbrottet och hur de styr internationella organisationer för sina syften. Flera länder stämmer nu KKP för den skada de gjort.

Epoch Times benämner det nya coronaviruset, som orsakar sjukdomen covid-19, KKP-viruset, eftersom det kinesiska kommunistpartiets mörkläggning och undermåliga hantering tillät viruset att spridas över hela Kina och orsaka en global pandemi.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.