Nu landar årets deklaration i digitala brevlådor
För första gången är det fler som får sin deklaration digitalt än med vanlig postgång. Foto: Fialotta Bratt/Skatteverket


Nu har utskicket av årets deklaration börjat till alla som har en digital brevlåda. Och för första gången är det fler som får sin deklaration digitalt än med vanlig post.

– Det är lite av en milstolpe att vi i år skickar ut fler digitala deklarationer än pappersdeklarationer, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

I år skickar Skatteverket ut totalt 8,1 miljoner deklarationer. De 4,1 miljoner svenskar som har anslutit sig till en digital brevlåda får sin deklaration mellan den 3 och 9 mars. Pappersdeklarationen skickas ut mellan den 15 mars och 15 april.

De som inte har digital brevlåda kan ändå se sin deklaration redan den 10 mars genom att logga in på skatteverket.se.

Deklarationsperioden öppnar den 16 mars och den 3 maj är sista dagen att deklarera.

Den som kan godkänna de förifyllda uppgifterna och inte behöver göra ändringar eller tillägg kan få sina skattepengar redan den 7-9 april. Det gäller om deklarationen godkänns utan ändringar i appen, e-tjänsten, med telefon eller sms senast den 30 mars.

– Glöm inte att kontrollera uppgifterna i deklarationen när du fått den. Om en uppgift inte stämmer är det viktigt att kontakta den som lämnat uppgiften, till exempel arbetsgivare eller bank, så att de kan rätta den tills deklarationen öppnar den 16 mars. Det är en förutsättning för att kunna godkänna deklarationen och få skattepengar i april säger Jonny Nilsson, deklarationsexpert på Skatteverket, i pressmeddelandet.

Tror du också på den klassiska journalistikens ursprungliga roll att rapportera – utan någon agenda? Prova då Sveriges nya nyhetstidning i en månad för endast 99 kr, avslutas automatiskt – klicka på bilden nedan för mer info: