Premiärminister Theresa May försvarar sitt brexitavtal i parlamentet, bara timmar innan det brittiska underhuset ska genomföra vägledande omröstningar om brexitprocessen.
Samtidigt kommer uppgifter om att premiärminister Theresa May diskuterar ett datum för att eventuellt avgå.
Dagarna går, men det är fortfarande inte spikat hur, när och till och med om det blir ett utträde ur EU.
Om parlamentet röstar för brexitavtalet den här veckan kan May garantera det utträde hon har lovat, men andra alternativ kan leda till förseningar och medför risk att brexit inte blir av alls, säger hon i parlamentet under onsdagseftermiddagen.
Det spekuleras i att May överväger att meddela ett datum för att avgå, i utbyte mot att hon får stöd för sitt brexitavtal i en tredje omröstning i parlamentet. Men hon kommer inte att offentliggöra datumet förrän hon fått stödet, uppger en av hennes nära medarbetare för Reuters.
Premiärministern är under onsdagen helt inriktad på att få jobbet gjort och kommer att fortsätta med det, uppger hennes talesperson.
En parlamentsledamot från Mays eget konservativa parti uppger att flera konservativa har beslutat sig för att stötta avtalet.
Fast besluten
Den brittiska regeringen är fortsatt fast besluten om att skaffa tillräckligt med stöd för brexitavtalet och arbetar för en tredje omröstning senare i veckan, säger brittiska underhusets ledare Andrea Leadsom till Radio 4.
– Premiärministern kan baxa fram ett avtal på torsdag eller fredag. Om hon lyckas är ingen gladare än jag, säger Mays partikamrat Oliver Letwin, som lade fram förslaget om att låta parlamentet ta över omröstningarna, rapporterar Reuters.
En ny omröstning om avtalet kommer bara att läggas fram i parlamentet om det finns en realistisk möjlighet till framgång, säger Mays talesperson.
Partikamraten Jacob Rees-Mogg, en av de starkaste förespråkarna för brexit och motståndare till det nuvarande utträdesavtalet, säger att han kan komma att stötta avtalet om Theresa May får med sig nordirländska partiet DUP.
Han vidhåller att avtalet inte är bra men anser att det nu pågår försök att helt stoppa brexit, och att det är bättre att lämna EU med ett dåligt avtal än inte alls.
– En halv limpa är bättre än inget bröd, säger han till BBC Radio.
DUP:s vice partiledare Nigel Dodds skriver på Twitter att partiets parlamentsledamöter kommer att rösta för ett alternativ till Mays avtal.
Många förslag
Parlamentet tog genom en omröstning i måndags tillfälligt över brexitprocessen. En sådan åtgärd är så ovanlig att bedömare har svårt att sia om vad det kommer att leda till i slutändan.
Talmannen John Bercow är den som tar ställning till vilka förslag som ska läggas fram för omröstning.
Bland de förslag som parlamentarikerna kan få rösta om finns att lämna EU utan avtal, att dra tillbaka begärandet om utträde, en ny folkomröstning om brexitfrågan och mycket däremellan. Ledamöterna kan även få ta ställning till olika förslag rörande en tullunion med EU eller om de vill driva strategin att få till ett sorts Norgeliknande avtal med tillgång till EU:s inre marknad.
Det är dock oklart om premiärminister Theresa May vill och kan ta besluten vidare till EU. Hon har redan förhandlat fram ett avtal med EU som unionen inte vill ändra – och som röstats ner två gånger av parlamentet.
Längre förlängning möjlig
Vid förra veckans EU-toppmöte i Bryssel beslutades att Storbritannien ska lämna EU utan avtal den 12 april om inte avtalet godkänns eller om en tredje omröstning om det inte hålls. Men om avtalet får grönt ljus förlängs tidsfristen till den 22 maj, så att nödvändig lagstiftning hinner komma på plats.
Dominic Cummings, som ledde den officiella kampanjen för att lämna EU 2016, uppmanar motståndare mot Storbritanniens EU-medlemskap att återuppbygga sina nätverk.
– Att slå dem igen och med mer marginal kommer att vara lättare än 2016.
(Kristin Groth/TT)