Maskerade inkräktare anlade brand i Epoch Times tryckeri i Hongkong
Bilden från en övervakningskamera visar fyra maskerade inkräktare som startar en brand i tryckeriet hos Epoch Times utgåva i Hongkong den 19 november 2019. Foto: The Epoch Times


Fyra maskerade inkräktare i svarta kläder satte eld på tryckpressen hos Epoch Times utgåva i Hongkong tidigt på morgonen den 19 november. Detta blev den fjärde attacken mot tryckeriet sedan dess start för över tio år sedan.

Tryckerichefen sade att händelsen ägde rum vid 3.40 i byggnaden i området Mong Kok i Hongkong, när personalen förberedde leveransen av de nytryckta tidningarna till tidningsstånden.

Bara en stund efter att personalen vid tryckeriet hade öppnat dörren till anläggningen gick fyra maskerade män in i byggnaden, pekade på personalen med batonger och ropade:

– Ingen rör sig!

Övervakningskameror i tryckeriet visar två helt svartklädda män med batonger, en som håller i tidningar, medan den fjärde bär på två behållare med brandfarlig vätska. Vätskan hällde han ut på tryckeriets maskiner och tidningar. Sedan satte en svartklädd man eld med en tändare. De fyra männen sprang genast iväg när branden var igång. Hela händelsen tog ungefär två minuter.

Branden utlöste sprinklersystemet och en ur personalen använde en brandsläckare för att släcka branden. Personalen ringde sedan polis och brandkår, som anlände snabbt och fortsatte släckningsarbetet. Polisen vid Tsuen Wan har startat en undersökning.

Två tryckpressar, fyra rullar tryckpapper och flera buntar tidningar i tryckeriet tog skada av elden. En del tidningar förstördes också av vattnet.

Branden i tryckeriet markerar den fjärde attacken sedan tidningen startade den lokala utgåvan i Hongkong 2000.

Följ Eva på Twitter @EvaSaiEast

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.