Människorättsadvokat: “KKP är det största och allvarligaste viruset av alla”
Den blinde människorättsaktivisten Chen Guangcheng under ett besök i Paris i Frankrike den 31 augusti 2015. Foto: Lionel Bonaventure/AFP via Getty Images


Den blinde människorättsaktivisten Chen Guangcheng, också känd som ”barfotaadvokaten”, varnar världens ledare för att följa det kinesiska kommunistpartiet i deras hantering av KKP-viruset. I stället anser han att det är dags att ”se hotet som det kinesiska kommunistpartiet utgör mot hela mänskligheten”.

Epoch Times benämner det nya coronaviruset, som orsakar sjukdomen covid-19, KKP-viruset, eftersom det kinesiska kommunistpartiets (KKP) mörkläggning och undermåliga hantering tillät viruset att spridas över hela Kina och orsaka en global pandemi.

Chen: Farligt att lita på KKP

I en intervju med William Saunders vid den Washingtonbaserade kristna organisationen, Faith And Law, säger Chen att regimen ”döljer och manipulerar information för att stärka sin makt oavsett hur många människoliv det handlar om”.

– De senaste veckorna har KKP sagt till världen att man har kontroll över viruset, att man har segrat. Många människor och ledare runt om i världen verkar tro på detta. Och många människor säger att vi bör göra så som den auktoritära regimen har gjort i Kina, säger han.

Han anser att det ”är farligt” att göra som det kinesiska kommunistpartiet säger eftersom man inte kan lita på det.

Chen säger i intervjun att i staden Harbin i Heilongjiangprovinsen i Kina har antalet virussmittade ökat och att det varje dag är 6 000 nya fall. Han säger också att staden är nedstängd och att man barrikaderar människor i sina hem.

Epoch Times har tidigare skrivit om att myndigheterna i staden har underrapporterat fall av KKP-viruset under den senaste vågen av det lokala utbrottet.

Människorättsadvokaten hävdar att hela familjer dog på grund av att de inte kunde ta sig ut från sina hem i Wuhan. Enligt honom sker nu samma sak i Harbin.

”Drar fördel av pandemin”

Chen Guangcheng menar att den senaste vågen av utbrottet är ”direkt relaterat till att KKP döljer sanningen och slår ner mot människor som försöker sprida information om viruset”. Samtidigt säger han att partiet ”drar fördel av pandemin för att driva igenom sin förföljelsekampanj”.

– Så kallade karantänplatser är i själva verket interneringsplatser där de kan hålla människorättsaktivister, säger han till Faith And Law.

Samtidigt säger han att det inte går att lita på regimens siffror när det gäller antalet smittade och dödsfall. Enligt den senaste statistiken från Johns Hopkins University har 4 637 personer dött av covid-19 i Kina. Men enligt Chen rör det sig i stället om cirka 700 000 som kan ha dött av sjukdomen.

– En topprioritet borde vara att överväga hur man direkt och effektivt hjälper det kinesiska folket i sin förståelse, motståndet och störtandet av KKP-diktaturregimen, säger han.

Han anser att ”KKP är det största och allvarligaste viruset av alla”.

– Om vi inte kan samarbeta för att stoppa KKP så kommer vi att fortsätta att vara i fara till och med efter att viruset har försvunnit. Människor i den fria världen behöver förstå att KKP:s hot inte bara handlar om det kinesiska folket, utan hela världen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.

Fakta

Chen Guangcheng

Chen Guangcheng är känd i Kina som ”barfotaadvokaten” som arbetar för handikappades och fattigas rättigheter. Han har också aktivt jobbat mot ettbarnspolitiken. På grund av detta blev han i september 2005 satt i husarrest av kinesiska myndigheter.

2006 blev han åtalad och dömd till fängelse i över fyra år. När han släpptes fri blev han åter satt i husarrest.

2012 hjälpte den amerikanska ambassaden i Peking honom, hans fru och två barn att ta sig till USA där de numera bor.