Malmö: Detonation vid bil – och brand vid förskola
En detonation inträffade vid en bil i Malmö natten mot onsdagen. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times. Arkivbild.


En detonation inträffade vid en bil i Malmö natten mot onsdagen. Tidigt på morgonen har det också brunnit i flera förråd inne på ett förskoleområde i Nydala.

Det var vid 02:35 som polisen fick in larm om att flera personer har hört en kraftig smäll på John Ericssons väg. Någonting har exploderat vid en personbil.

Fönster krossades

Platsen har spärrats av och bombtekniker är på väg. Förutom skador på fordonet har även fönsterrutor blivit krossade i närområdet på grund av tryckvågen, skriver Sydsvenskan.

Enligt polisen har inga personer skadats i samband med händelsen.

Under morgonen bärgades bilen från platsen. I nuläget finns det ingen misstänkt. Polisen kommer att rubricera händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Brand vid förskola

Tidigt på onsdagsmorgonen inträffade en brand inne på ett förskoleområde på Helenetorpsgatan i Nydala i Malmö.

Polisen larmades strax innan klockan sex. Väl på plats konstaterar räddningstjänst att det är en brand i tre olika förråd.

Ingen person har kommit till skada, rapporterar polisen på sin hemsida.

Enligt Sydsvenskan har ett förråd med uteleksaker fått kraftiga brandskador.

Mängd sprängningar och bränder

Malmö har den senaste tiden drabbats av en mängd sprängningar och bränder.

På fredagskvällen inträffade en denotation vid en frisersalong på Drottninggatan. I mitten av augusti sprängdes en entrédörr till en butikslokal på Möllevången.

I september brann en förskola i Limhamn. I slutet av augusti skedde en brandattack mot Malmös socialtjänst. Samma månad inträffade en kraftig brand i Gullviksskolan.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.