Löfven: ”Vi behöver ha färre asylsökande”
Statsminister Stefan Löfven (S). Foto: Epoch Times-arkivbild


På onsdagen meddelade Stefan Löfven (S) att man vill halvera flyktingmottagandet till Sverige. Samtidigt menar miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) att det är Socialdemokraternas politik och inte regeringens.

I en intervju med Sydsvenskan och HD berättar statsministern att regeringen vill minska flyktingströmmarna och att Sverige ska hamna på EU:s genomsnittliga nivåer. Han säger att Sverige ”ska inte ha fler flyktingar” utan ”ska ha färre”.

Löfven tycker att Sverige har tagit ”ett oproportionerligt stort ansvar i förhållande till vår befolkning”.

– Vi behöver ha färre asylsökande. Vi måste ha en långsiktigt hållbar migrationspolitik, säger han till Sydsvenskan och HD.

Samtidigt vill han att EU stärker gränserna och att man ger mer bistånd för att minska flyktingströmmarna till Europa.

Vice statsminister Isabella Löven håller dock inte med och menar att regeringen inte står för en sådan politik. På Twitter skriver hon: ”Nej. Fel i rubriken, (s) har sin politik”.

Hon menar i stället att regeringen ska stå upp för asylrätten och ”att flyktingpolitik ska vara rättssäker, effektiv och human”.

”Vi vill att alla länder, inklusive Sverige, tar ansvar”, skriver hon.

Även Miljöpartiets andra språkrör, Per Bolund, håller med henne. I ett Twitterinlägg skriver han "att Sverige ”ska bidra om det går!”

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson säger till Expressen att han ser bråket i regeringen som ”ett politiskt haveri i en av våra absolut viktigaste frågor”.

– Ingen vet vilken politik regeringen egentligen står för. Vi har en statsminister som säger en sak och sedan korrigeras av sin vice statsminister.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.