Litteratur: Mässan i Göteborg lockade bokälskare

Bokmässan

Kattis Ahlström i samtal med Barbro ”Babben” Larsson och Marko ”Markoolio” Lehtosalo under Bokmässan i Göteborg. Foto: Kristina I. Kleinert


Bokmässan i Göteborg är Nordens största kulturevenemang. Årets upplaga lockade många besökare och bjöd på hallar fyllda med kända och okända utställare. Under de fyra dagarna arrangerades en mängd seminarier med olika teman.

Årets Bokmässa genomfördes den 22–25 september på Svenska Mässan i Göteborg. Förra årets evenemang med sitt begränsade utbud på grund av pandemin hade i årets upplaga blivit till en riktig folkfest. Den stora byggnaden var full av bokälskare, författare och utställare. Det var ett hav av böcker som besökarna kryssade emellan för att nå hamn vid någon monter.

Den stora mässhallen på gatuplan var uppdelad i olika sektioner och såg ut att kunna erbjuda något för alla smaker. Det fanns barn- och ungdomslitteratur, fantasy, sci-fi och serier samt skönoch facklitteratur. På plan två fanns bland annat deckare och litteratur som tog upp frågor om livsåskådning och religion.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!