Lekfull julvandring vid Wermland opera
Julvandring
Julvandringen avslutas i teatersalongen med en stor snögubbe på scen och snöflingor som singlar ner från taket. Foto: Wermland Opera/Olle Renklint


Isslottet är sagolikt vackert, i Tomtens verkstad är arbetet i full gång och överallt hänger bokstavligt talat toner i taket. Wermland opera öppnar sina portar för leksugna i alla åldrar och skapar en sprakande julupplevelse.

Vill man uppleva en underbar och fantasifull julvandring ska man bege sig till Wermland opera i Karlstad. Första advent var det premiär och barnfamiljer köade utanför den julsmyckade och vackra teaterbyggnaden. Vid entrédörren välkomnades besökarna av en ung kvinna i eleganta och gammalmodiga teaterkläder. Väl där inne möttes man av pepparkakor i alla storlekar och en pepparkaksportal som var startpunkten för den magiska rundvandringen i huset. Med en spännande upptäcktskarta i hand följde man den uppritade vägen.

Producent för julvandringen är Niclas Olsson, som tillsammans med den tekniska personalen vid Wermland opera utarbetat och skapat det här familjeäventyret.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!