Raritet på besök i Vargön
Fågelskådning
Trots dåligt väder samlades fågelskådare med kameror och kikare för att få en chans att se den ovanliga rubinnäktergalen som gästade Vargön. Foto: Jenny Ljungkvist


I dagarna har fågelskådare samlats i Vargön för att se den sällsynta sibiriska rubinnäktergalen som under en tid gästat området. Några av dem hade turen att få se den.

Det är eftermiddag och på en liten gata i Vargön står en grupp tysta fågelskådare i regnet med diverse kikare och spanar in mot en liten villaträdgård som idag har kommit i händelsernas centrum. De boende i villan vid trädgården undrar nog hur länge gruppen på gatan ska stå kvar där.

Tidigare på dagen kom ett larm från den här adressen. Några hade sett den sibiriska rubinnäktergalen som f lugit fel och förirrat sig till Vargön. En liten hanne satt länge i en av buskarna vid gatan för att sedan flyga vidare in i trädgården som alla nu spanar mot.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!