loading
Att gynna de lokala företagen handlar inte bara om att stödja småföretagare eller göra en insats för miljön. Det skapar också en samhörighet i bygden. Foto: Aya Images
Att gynna de lokala företagen handlar inte bara om att stödja småföretagare eller göra en insats för miljön. Det skapar också en samhörighet i bygden. Foto: Aya Images
Kultur

Gynna den svenska marknaden

Anton Nilsson

En så enkel handling som att handla kan te sig på många olika sätt. Vi kan gå till någon av de smidiga stormarknaderna med bra parkeringsplatser eller kanske beställa en matkasse på nätet som vi hämtar upp eller får levererad direkt till dörren.

Just handling, matlagning och hantering av livsmedel är saker som verkar små men som faktiskt är en grundläggande och oerhört viktig del i våra liv. Ofta tror vi att det är det storslagna eller häftiga som gör att vi blir lyckliga men ju äldre jag blir förstår jag mer och mer att lycka skapas av den miljö i vilken vi lever. Genom handlingar som till en början verkar vara små eller triviala skapar vi den kultur som sedan kommer att vara en stor del av våra liv.

Ofta är vi inte medvetna om att det faktiskt är vi som bestämmer hur vår värld ska se ut. Att exempelvis byta vana och gynna närproducerad mat istället för billigare utländsk ger kanske inte en omedelbar effekt men långsiktigt kan denna till synes enkla handling förändra det sätt på vilket vår mat produceras.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loading
Att gynna de lokala företagen handlar inte bara om att stödja småföretagare eller göra en insats för miljön. Det skapar också en samhörighet i bygden. Foto: Aya Images
Att gynna de lokala företagen handlar inte bara om att stödja småföretagare eller göra en insats för miljön. Det skapar också en samhörighet i bygden. Foto: Aya Images
Kultur

Gynna den svenska marknaden

Anton Nilsson

En så enkel handling som att handla kan te sig på många olika sätt. Vi kan gå till någon av de smidiga stormarknaderna med bra parkeringsplatser eller kanske beställa en matkasse på nätet som vi hämtar upp eller får levererad direkt till dörren.

Just handling, matlagning och hantering av livsmedel är saker som verkar små men som faktiskt är en grundläggande och oerhört viktig del i våra liv. Ofta tror vi att det är det storslagna eller häftiga som gör att vi blir lyckliga men ju äldre jag blir förstår jag mer och mer att lycka skapas av den miljö i vilken vi lever. Genom handlingar som till en början verkar vara små eller triviala skapar vi den kultur som sedan kommer att vara en stor del av våra liv.

Ofta är vi inte medvetna om att det faktiskt är vi som bestämmer hur vår värld ska se ut. Att exempelvis byta vana och gynna närproducerad mat istället för billigare utländsk ger kanske inte en omedelbar effekt men långsiktigt kan denna till synes enkla handling förändra det sätt på vilket vår mat produceras.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024