Kraftig explosion vid bilfirma – bombhot i Alby
En bomb exploderade vid en bilfirma i Haninge kommun. Foto: Epoch Times-arkivbild


En sprängladdning exploderade vid en bilfirma i Vendelsömalm i Haninge kommun utanför Stockholm natten till lördagen. Kort därefter fick ett bostadsområde utrymmes efter larm om sprängladdning vid en parkeringsplats i Alby.

Det var vid klockan 00:30 som polisen fick in larm om en sprängladdning som har denoterat vid en bilfirma i Vendelsömalm. Polisen skriver på sin hemsida att parkerade bilar och en fasad har fått omfattande skador.

Enligt Expressen hördes explosionen över ett stort område då polisen fick in flera samtal från bland annat Haninge, Tyresö och Skogås.

Bombtekniker har varit på brottsplatsen och genomfört en undersökning. Samtidigt har polisen inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse.

Vid klockan 01:10 utrymdes ett bostadsområde efter larm om en sprängladdning vid en parkeringsplats i Alby i Botkyrka kommun.

Polisen rapporterar att man spärrade av området samtidigt som bombtekniker skickades till platsen för att genomföra en undersökning.

Ett 150-tal boende i bostadsområdet fick evakueras. Tidigt på morgonen fick de gå tillbaka till sina bostäder.

Sprängladdningen har tagits i beslag av polisen och man har samtidigt inlett en förundersökning gällande förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen undersöker om det finns ett samband mellan de två händelserna.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.