Kraftig brand vid skola i Borlänge
En idrottsbyggnad totalförstördes i en brand vid en skola i Borlänge. Foto: Epoch Times-arkivbild


Natten till fredagen förstördes en idrottshall i en brand vid Tjärnaängsskolan i Borlänge, rapporterar Dalarnas Tidningar, DT.

Det var strax efter midnatt som larmet kom till SOS. Flera räddningsfordon skickades till platsen och branden var då fullt utvecklad.

Allmänheten varnades

Enligt tidningen ingick ett 25-tal brandmän från fyra stationer i släckningsarbetet. Samtidigt använde man en grävmaskin som bland annat röjde en brandgata för att hindra elden från att spridas.

– Idrottshallen och delar av skolbyggnaden som ligger intill har förstörts. Vi har även tvingats riva delar av byggnaden för att förhindra ytterligare spridning. Därutöver har lokaler blivit rökskadade, säger Johan Nordin, inre befäl vid räddningstjänsten, till DT.

På natten skickades ett så kallade VMA (Viktigt Meddelandet till Allmänheten) ut där man skriver att det brinner i skolan och att ”röken ligger över centrala Borlänge”.  

”Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.”

Misstänkt mordbrand

Vid klockan fyra på natten uppgav polisen att man kommer att upprätta en anmälan om grov mordbrand, skriver tidningen. Enligt Expressen misstänker polisen att branden är anlagd.

Ingen person har skadats i samband med branden.

Polisen skriver på sin hemsida att man kommer att finnas på plats under dagen och att man finns tillgänglig ifall allmänheten har eventuella frågor kring branden.

För drygt en vecka sedan inträffade en brand i Gylle skola i Borlänge. Då brann det på taket på en skolbyggnad som skulle ha rivits.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.