Konstutställning informerar och väcker tankar om livet
Konst
Skolelever får en guidad rundtur på konstutställningen. Foto: Tara Strömbäck


Sanningen kan vara tung att bära och ibland kanske man önskar leva i ovetskap. Men för att kunna göra skillnad måste sanningen komma fram, den är då en ljusstrimma av hopp som kan växa och bli starkare än solens strålar. Sanningen kan ta olika former, ibland finner vi den där vi minst anar. I det här fallet är det i form av en konstutställning: Sanningens, godhetens och tålamodets konst.

Höstens regn fyller gatorna utanför, människor flyr in under tak och skyndar hem till värmen. Ett hem som för de flesta här i Sverige är en trygg fristad med mat, kärlek och familj. Dessvärre finns det många människor och familjer runt om i världen som inte har en trygg fristad. Vi läser om det i nyheterna, hur brott mot mänskliga rättigheter begås varje dag. Historier som berättas tar sig olika former och förmedlas på olika vis. Vi läser böcker, ser filmer, lyssnar på musik, upplever konst och informeras av organisationer av olika slag som dagligen kämpar för att göra skillnad i världen. Frågan är, hur mycket vet vi egentligen om vad som händer bakom kulisserna?

Jag hade möjligheten att få en guidad rundtur på konstutställningen The Art of Zhen Shan Ren, Sanningens, godhetens och tålamodets konst som pågår mellan den 20 och 29 oktober i Malmö. Konsten speglar olika berättelser som utspelat sig i Kina under de senaste 20 åren. Den berättar om qigongmetoden Falun Gong och hur den gick från att blomstra i Kina med runt 100 miljoner människor som utövade metoden till en av dagens största förföljda grupper i världen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!