Konditions- och styrketräning påverkar livslängden positivt 

En studie visar att en kombination av konditions- och styrketräning bidrar till att öka livslängden. Foto: Spencer Platt/Getty Images


En amerikansk studie visar att en kombination av konditions- och styrketräning bidrar till att förlänga livslängden. Studien visar att personer som tränar lever längre än personer som sällan rör på sig. 

– Självklart finns det ett samband mellan träning och välmående. Vi vet ju att det är bra att röra på sig regelbundet, säger Anna Öst på Friskis & Svettis till Epoch Times.

En färsk studie som publicerats i vetenskapstidskriften British Journal of Sports Medicine visar på ett klart samband mellan träning och livslängd. I studien följde man drygt 400 000 amerikaner åren 1997–2014. Det visade sig att de som regelbundet tränade både styrke- och konditionsträning hade lägst risk att dö under tiden som studien pågick.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!