Klimataktivister krossade fönster på bank i London
Bilden är från ett annat tillfälle. Där syns Gail Bradbrook, medgrundarare till Extinction Rebellion, krossa fönster på byggnaden till Department of Transport i London den 15 oktober 2019. Foto: Isabel Infantes/AFP via Getty Images


Sju aktivister från nätverket Extinction Rebellion krossade fönsterrutor på en bank i London i Storbritannien.

Det var på onsdagen som aktivisterna krossade rutor på Barclays Bank med hammare. Enligt Metro bar sju kvinnor lappar där det stod: ”Bättre med krossade fönster än brutna löften.”

De hade också satt klistermärken på fönstren med texten: ”Vid klimatnödsituation, krossa glas.”

De sju kvinnorna greps av polis.

Aktivisterna säger att aktionen var en del av ett ”pengauppror” mot ”det kapitalistiska systemet” då de menar att banken ”bidrar till klimat- och den ekologiska nödsituationen”, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Förra veckan sprutade aktivister från Extinction Rebellion svart färg på fasaden till Bank of England i London. Enligt Reuters skedde en liknande aktion i Paris mot Banque de France.

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.