Klart: Femte säsongen av ”Mandelmanns gård” ska spelas in
Gustav Mandelmann och familjens gård Djupadal på Österlen. Foto: Dependability/CC BY-SA 4.0


När det är dags för programmet ”Mandelmanns gård” bänkar sig en miljon svenskar framför tv:n. Den fjärde säsongen börjar i januari 2020, men redan nu har de tagit beslut om framtiden som glädjer många tittare.

Sedan TV4:s populära serie om paret Gustav och Marie Mandelmann och deras liv på gården nära skånska Rörum startade 2017 har det blivit tre säsonger i tv-rutan. Den fjärde startar i januari, men Gustav Mandelmann berättar redan nu att de kommer att spela in säsong fem i vår, enligt Land.

Serien skildrar livet på gården med odlingar och djur, med höjdpunkter och utmaningar under alla årstider. Många har glatts över att se hur paret tillagar råvarorna, bjuder till fest, förlöser kalvar och inte minst samarbetar och tar hand om varandra.

Marie Mandelmann. Foto: Dependability/CC BY-SA 4.0

Det är många som inspireras av och följer Mandelmanns även efter att årets säsong har tagit slut i rutan. TV4:s Facebook-sida för serien har över 56 000 följare och en grupp har skapats särskilt för ”Vi som älskar Mandelmanns”, som har 11 000 medlemmar. Här delar man bland annat med sig av bilder och upplevelser efter besök på Mandelmanns gård Djupadal.

Familjen har drivit sitt ekologiska jordbruk med trädgårdar sedan 1996. Sedan intresset för livet på gården blivit så stort har familjen börjat ta emot besökare några dagar i veckan mellan juli och fram till oktober, enligt deras webbsida. Men man behöver boka i förväg.

Planteringar i Mandelmanns trädgårdar med ull i gångarna. Foto: Dependability/CC BY-SA 4.0

Att sköta om gården, odlingar och djur, ysta ost, ta hand om besökare och hinna med varandra tar förstås mycket tid. Hur hinner de med allt?

”Det är förstås mycket att göra på en gård och i en besöksträdgård. Det är inte alltid lätt att få ihop allt men vi är en familj som allihop är engagerade och jobbar på gården med dess trädgårdar och odlingar. ” skriver de på webbsidan.

Att ha ett tv-team på plats för inspelningar tar också tid och när de spelade in säsong fyra kom paret och TV4:s team överens om en del nya rutiner som skulle spara tid.

– Det har fungerat väldigt bra, så det fortsätter vi med under årets inspelningar, säger Gustav Mandelmann till Land.

De som ser fram emot att få se säsong fyra kan skriva in tisdag den 7 januari kl 20.00 i almanackan.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.