Kina varnade henne för att kontakta Trump – då skrev hon ett öppet brev


Den här kvinnan sattes i kinesiskt arbetsläger, där hon tvingades att sitta på huk i timmar under brännande sol, fick upprepade elchocker, blev fysiskt misshandlad och förhindrades att sova. Hon var tidigare en mönstermedborgare, men hon blev oskyldigt fängslad och upplevs nu som ett hot mot Kina. Därför skrev hon ett brev till President Trump, med ett starkt budskap.

I det kinesiska fängelse där hon placerades illegalt tvingades hon att sticka hela dagarna trots att händerna blödde, för att uppfylla sin dagliga kvot av tvångsarbete. Men om du tror att den här kvinnan är en förhärdad brottsling så tar du fel. Innan President Trump besökte Kina i höstas skrev hon ett öppet brev till honom.

©Facebook | Benny Zhang Studio

Jennifer Zeng har en unik bakgrund som före detta medlem av det kinesiska kommunistpartiet, författare med masterutbildning i geokemi, huvudperson i en prisbelönt dokumentär, journalist och verksam för mänskliga rättigheter. Framför allt är hon en kvinna som har utsatts för ofattbar tortyr av sin egen regering, enbart på grund av sin tro på Falun Gong. Metoden är ett självförbättrande meditationssystem som utövas av över 100 miljoner människor över hela världen, men som förföljs i Kina idag.

©Facebook | Benny Zhang Studio

Zeng fick nyligen veta att hennes 75-åriga mamma, som är pensionerad domare och bor i Kina, har utsatts för ständiga trakasserier från partitjänstemän i syfte att hindra Zeng från att ta kontakt med President Trump.

Partijänstemän har förmedlat ett hotmeddelande till henne genom hennes mamma. ”Ta inte kontakt med President Donald J. Trump, gör ingenting som kommer att skada partiet och hemlandet.”

– De kinesiska myndigheterna besöker regelbundet min mamma och ber henne hela tiden att sätta press på mig att komma tillbaka till Kina, eller att träffa dem i ett tredje land, och att arbeta för dem som spion, berättar hon för NTD.TV. Men deras besök innan kommunistaprtiets 19:e nationella kongress verkade vara speciellt.

Zeng berättar att partitjänstemän har förmedlat ett hotmeddelande till henne genom hennes mamma. ”Ta inte kontakt med President Donald J. Trump, gör ingenting som kommer att skada partiet och hemlandet.”

Jennifer Zeng (vänster) tillsammans med sin mamma (höger). (©Facebook | Jennifer Zeng)

– Normalt sett är det jag som ringer min mamma regelbundet. Det är sällan som hon kontaktar mig, utom vid ovanliga händelser. Så jag blev ganska orolig när jag fick hennes meddelande direkt. Hennes telefon har alltid varit avlyssnad och den mentala pressen finns alltid där, säger Zeng.

Zeng är en av de två huvudpersonerna i den prisbelönta dokumentären Free China: The Courage to Believe, och författare till Witnessing History: one woman’s fight for freedom and Falun Gong.

©Facebook | Jennifer Zeng

Zeng är en av flera välkända överlevare från Kinas ökända system med tvångsarbetsläger. Hon började utöva Falun Gong 1997. Men, efter att kommunistpartiet inledde ett landsomfattande folkmord på Falun Gong-utövare blev hon arresterad fyra gånger och sedan dömd utan rättegång till ett år för att omvändas i arbetsläger. Det var år 2000 och efter det har Jennifer blivit konstant trakasserad för sin tro.

©Facebook | Jennifer Zeng

– Medan jag hölls i häktet kom det ofta icke namngivna Falun Gong-utövare som hölls häktade i några dagar, för att sedan försvinna. Där var ungefär 1000 fångar i lägret. Nittiofem procent var Falun Gong-utövare. Förutom långa dagar med tvångsarbete blev jag utsatt för omänsklig tortyr, mental tortyr och kränkningar, säger hon.

Hon minns också hur de tvingades att ge blodprov under tiden i arbetsläger, under förevändningen att det handlade om en medicinsk kontroll.

©Facebook | Jennifer Zeng

Zeng berättar att många Falun Gong-utövare har dött i fängelse på grund av svår tortyr. Zeng hade dock tur och lyckades fly till Australien där hon sökte flyktingstatus. Sedan dess har hon arbetat outtröttligt för att exponera den pågående förföljelsen av Falun Gong i Kina.

På frågan om varför världens största kommuniststyre är ”rädd” att en vanlig 51-årig kvinna skulle kunna kontakta President Trump svarar hon att hon tror att hennes ”orubbliga ansträngningar att exponera kommunistpartiets brott” är ett av de främsta skälen.

– Om fler och fler människor ansluter sig, särskilt om den fria världens ledare, President Trump också förstår hur ond och oförbätterlig kommunistpartiets natur är, och erkänner vikten av det andliga uppvaktandet hos det kinesiska folket, och börjar stödja den här saken, det vore bland det sista partiet skulle önska. Jag tror att det är det huvudsakliga skälet till att KKP inte vill att jag ska kontakta och uttrycka mina tankar för President Trump, säger hon.

I sitt öppna brev uttrycker Zeng att om hon någonsin skulle få en chans att träffa USA:s president, så skulle hon ”påminna honom om att det fortfarande pågår en annan sorts folkmord i Kina.”

I det här odaterade fotot ses Falun Gong-utövare i Kina hålla upp banderoller som säger ”Sanning – Godhet – Tålamod” medan poliser marscherar emot dem för att arrestera dem. Foto: ©Minghui.org

– En gång i tiden tog det lång tid för världen att tro på att Auschwitz existerade. Då sade världen ”aldrig mer”. Tyvärr har man inte lärt sig, och en ny form av ondska har pågått under mer än ett årtionde i Kina, där mängder av människor har dödats på beställning, för sina organ.

– Jag vill berätta för honom att ett oräkneligt antal av mina medutövare av Falun Gong fortfarande lider på samma sätt som jag en gång gjorde i arbetsläger, för sin tro på principerna sanning, godhet och tålamod. Många av dem är tvingade att utföra slavarbete och de billiga produkterna har exporterats till världen, inklusive USA.

– Det är få människor som verkligen vet vad som ligger bakom kommunism. Det som Kinesiska kommunistpartiet är mest rädda för är att det kinesiska folket och världen ska se igenom vad det verkligen är. Vi tror att kommunismen är död i många länder, men den mal fortfarande ner USA och andra länder, förklädd under andra namn.

©Getty Images

När Vita Huset uppmärksammade Hispanic Heritage Month 6 oktober sade President Donald Trump:

– Kommunism är det förgångna, frihet är framtiden.

Det följdes av hurrarop och applåder från åhörarna.

– Samma misslyckade kommunistideologi som har lett till förtryck på Kuba, har enbart lett till lidande och elände överallt och på alla platser där det har funnits, överallt i världen, sade Trump.

Han sade också att hans administration står emot de båda auktoritära systemen kommunism och socialism.

Jennifer Zeng på den första Free Speech Film Festival i Philadelphia 2012. Foto: Edward Dai/The Epoch Times

Zeng publicerade sitt öppna brev till Trump i hopp om att den amerikanske presidenten kommer att ta upp den hemska situation som hennes medutövare befinner sig i, i Kina idag.

Hon skrev: ”Jag blev väldigt chockerad över varför de kinesiska myndigheterna antog att jag skulle försöka 'komma i kontakt' med dig. Men jag kunde tydligt se tanken bakom varningen: trots att du blev inbjuden för att besöka Kina som en 'ärad' gäst, och kommer att behandlas därefter, så ser många inom kommunistpartiet dig medvetet och undermedvetet som en fiende. Så även om de kan bjuda in och träffa dig, så vill de absolut inte att jag ska göra detsamma. De tror att det är farligt för dem om en vanlig före detta kinesisk medborgare som jag träffar dig.”

”Jag vill påminna dig om representanthusets resolution nummer 343 som enhälligt antogs av den amerikanska kongressen för att uttrycka oro över Kinas anskaffande av organ från samvetsfångar som inte har gett sitt medgivande. De inkluderar ett ‘stort antal Falun Gong-utövare och utövare av andra religioner och personer från etniska minoritetsgrupper’. Jag hoppas att du vill uttrycka för President Xi Jinping hur hemskt det här brottet är, och att det måste sluta NU.”

En stillbild från filmen “Free China: The Courage to Believe” visar Jennifer Zeng vid en parad för mänskliga rättigheter i New York. Bild: NTD Television

"Det känns synd att jag inte ser någon chans att komma i närheten av President Trump. Det är dumt att min mamma i Kina har blivit så grundlöst trakasserad för något jag inte har gjort och inte kommer att få chansen att göra. Så jag skriver den här artikeln i hopp om hjälp från det mäktiga internet, så att mina budskap på något vis kan nå presidenten eller åtminstone hans assistenter och anställda."

”Mina läsare, om ni har några kanaler, hjälp gärna till. Har inte min mamma annars trakasserats förgäves?”

Innan Zeng förföljdes i Kina för sin tro arbetade hon som forskare och konsult vid det kinesiska statliga rådet. Hennes berättelse finns i den prisbelönta filmen “Free China: The Courage to Believe,” som är producerad av New Tang Dynasty Television och World2Be Productions. För nya uppdateringar från Zeng, se hennes blogg eller Facebook-sida.

 

Den vilda tjuren galopperar ut på gatan från rodeon – se när cowboyen griper in

Slav under kommunismen

Fakta

Falun Gong

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, godhet och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.