Joakim Lamotte: Aschberg ”ringer till min frus arbetsplats”
Frilansjournalisten Joakim Lamotte. Foto: Skärmdump/Facebook


Robert Aschberg och TV3 har i flera månader försökt få frilansjournalisten Joakim Lamotte att delta i programmet ”Trolljägarna”. När han inte ville ställa upp ringde man i stället hans fru på jobbet. Nu går Lamotte ut i ett Facebook-inlägg och skriver att det är ”helt oacceptabelt” och menar att Aschberg går för långt.

Anledningen till att man vill att han ska vara med i programmet, är enligt Lamotte, på grund av att några personer har skrivit något olämpligt i hans kommentarsfält.

Samtidigt säger han att han aldrig raderar eller blockerar kommentarer då han anser att det inte är hans uppgift att censurera andra personers åsikter och tankar. Han menar att olagliga kommentarer i stället är ett ärende för polisen. Enligt honom har han inte sett några olagliga kommentarer.

Lamotte skriver att han kan tänkas ställa upp i en intervju med Robert Aschberg såvida programmet direktsänds och inte klipps ihop på TV3:s villkor.

”Annars får det vara.”

”Men, vad gör Robert Aschberg när han inser att jag inte tänker ställa upp i hans program? Jo, han ringer till min frus arbetsplats!”

Lamotte anser att det är ”helt oacceptabelt” och ”bortom alla rimliga gränser”.

Han skriver i Facebook-inlägget han och hans familj redan lever ”under stor press med galningar som ringer och lämnar hot”.

”Det sista vi behöver är att Robert Aschberg ringer från Trolljägarna till min frus arbetsplats.”

”Vad är det han vill? Försöker han skrämmas genom att markera mot min fru?”

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.