loading


Fiskburgaren serveras med en hemgjord citron- och dillmajonnäs och hembakat hamburgerbröd. Foto: Jenny och Magnus Andersson
Fiskburgaren serveras med en hemgjord citron- och dillmajonnäs och hembakat hamburgerbröd. Foto: Jenny och Magnus Andersson
Hälsa

Inspiration: Upplev mer genom att äta med händerna

Eva Sagerfors

Mat som förknippas med fredagskvällen, liksom den man tar med på utflykt, kan ofta vara sådan man äter med händerna. Mat- och hälsoinspiratörerna Jenny och Magnus Andersson vill inspirera till att umgås kring maten och att laga bra mat från grunden.

Jenny Andersson berättar om konceptet att äta utan bestick.

– Det händer så mycket när man får kontakt med maten. Det är känslan, det är smaken, synen, det är många sinnen som är viktiga när man äter och som skapar något positivt. Kokboken är en liten flirt att man ska våga testa, säger hon.

Jenny & Magnus Andersson

Jenny & Magnus Andersson är mat- och hälsoinspiratörer och kokboksförfattare. De är utbildade kostrådgivare inom paleokost, håller kurser och skapar recept. Sedan 2011 driver de bloggen Under vårt tak, där de har en av Sveriges största receptbanker, Paleoskafferiet, inom paleokost.

Paleokost eller stenålderskost utesluter spannmål, mejerier, baljväxter och vitt socker. Man vill även undvika tillsatser och oftast laga mat från grunden.

Inspiration: Tanken är att många ska få inspiration, oavsett om man vill följa kosttänket eller inte. När det gäller bokens recept så går det bra att välja ett annat hamburgerbröd eller de tortillabröd man är van vid i stället för det glutenfria brödet.

Favoritmat: ”Vi äter gärna soppa året runt”, säger Jenny Andersson. Råvarorna anpassas efter årstiden. Den kallare tiden på året blir det mer soppor och grytor med mycket rotsaker i. Bland sopporna är favoriterna oxsvanssoppa och köttfärssoppa.

Aktuella med: Kokboken Utan bestick innehåller recept på wraps, burgare, pizza, dippmat och tillbehör, liksom sötsaker. Isaberg förlag, 2022.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loading


Fiskburgaren serveras med en hemgjord citron- och dillmajonnäs och hembakat hamburgerbröd. Foto: Jenny och Magnus Andersson
Fiskburgaren serveras med en hemgjord citron- och dillmajonnäs och hembakat hamburgerbröd. Foto: Jenny och Magnus Andersson
Hälsa

Inspiration: Upplev mer genom att äta med händerna

Eva Sagerfors

Mat som förknippas med fredagskvällen, liksom den man tar med på utflykt, kan ofta vara sådan man äter med händerna. Mat- och hälsoinspiratörerna Jenny och Magnus Andersson vill inspirera till att umgås kring maten och att laga bra mat från grunden.

Jenny Andersson berättar om konceptet att äta utan bestick.

– Det händer så mycket när man får kontakt med maten. Det är känslan, det är smaken, synen, det är många sinnen som är viktiga när man äter och som skapar något positivt. Kokboken är en liten flirt att man ska våga testa, säger hon.

Jenny & Magnus Andersson

Jenny & Magnus Andersson är mat- och hälsoinspiratörer och kokboksförfattare. De är utbildade kostrådgivare inom paleokost, håller kurser och skapar recept. Sedan 2011 driver de bloggen Under vårt tak, där de har en av Sveriges största receptbanker, Paleoskafferiet, inom paleokost.

Paleokost eller stenålderskost utesluter spannmål, mejerier, baljväxter och vitt socker. Man vill även undvika tillsatser och oftast laga mat från grunden.

Inspiration: Tanken är att många ska få inspiration, oavsett om man vill följa kosttänket eller inte. När det gäller bokens recept så går det bra att välja ett annat hamburgerbröd eller de tortillabröd man är van vid i stället för det glutenfria brödet.

Favoritmat: ”Vi äter gärna soppa året runt”, säger Jenny Andersson. Råvarorna anpassas efter årstiden. Den kallare tiden på året blir det mer soppor och grytor med mycket rotsaker i. Bland sopporna är favoriterna oxsvanssoppa och köttfärssoppa.

Aktuella med: Kokboken Utan bestick innehåller recept på wraps, burgare, pizza, dippmat och tillbehör, liksom sötsaker. Isaberg förlag, 2022.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024