Häpnadsväckande bilder: Hundratals utrotningshotade baby-krokodiler radar upp sig på flodbanken
Gavialen är akut utrotningshotad och finns i Indien och Nepal
Med tillstånd av Shivang Mehta Photography


Tack vare lokalbornas skyddsåtgärder kunde hundratals utrotningshotade gavialer kläckas på flodbanken till floden Chamal i Rajastan, Indien. Bilderna av dem är någonting i särklass.

Gavialen är en krokodilart som är inhemsk i Sydasien. De är kända för sina unika, långa nosar. De är fiskätare, men de nykläckta krokodilerna lever på en kost med skaldjur, insekter och till och med grodor.

Tidigare fanns arten i hela Sydasien, men nu finns de bara i Indien och Nepal.

Med tillstånd av Shivang Mehta Photography.

En lokal djurfotograf, Shivang Mehta från Dehli, råkade på de nykläckta små i det perfekta ögonblicket. Det var en ovanlig syn att se flodbanken så gott som full av dem. De var så många att det var svårt att räkna dem.

– Jag hade inte väntat mig att se en hel armé med hundratals nykläckta, små krokodiler, som vägrade att rymmas på en enda bild. Det var imponerande, sade han till Daily Mail.

Mehta tyckte att de påminde om soldater som visade upp sina gevär.

– När jag kom närmare var flodbanken svart av små gavialer som stod som tankbilar i perfekt symmetri.

Så småningom gick de ner i vattnet och simmade iväg för att leta efter mat.

Med tillstånd av Shivang Mehta Photography.

Med tillstånd av Shivang Mehta Photography.

Antalet gavialer har minskat drastiskt på grund av tjuvskytte och mellan 1997 och 2006 gick populationen ner till nästan hälften. Sedan dess har arten fått skydd genom en djurskyddslag från 1972.

Just nu är olika rovdjur den största fienden för de nykläckta ungarna. Under året har dock lokalbor i Rajastan hållit utkik efter rovfåglar och byggt staket för att hålla schakaler och andra rovdjur borta från äggen.

Med tillstånd av Shivang Mehta Photography.

Med tillstånd av Shivang Mehta Photography.

En vuxen gavial kan bli 4,7 meter lång och kan väga så mycket som 1 000 kg. Det tar fyra till tio år för en gavial att bli fullvuxen.

Den här stora mängden nykläckta krokodiler ger en välbehövlig gnista av hopp för den utrotningshotade arten och visar samtidigt att lokalbornas skyddsåtgärder har varit värda mödan.

Vi vill gärna höra våra läsares berättelser! Dela med dig till [email protected]

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.