loadingFoto: Shutterstock, foto: Taittinger
Foto: Shutterstock, foto: Taittinger
Weekend nr 10 vecka 52 2023

Håll på etiketten

Redaktionen

Champagne är väl själva sinnebilden av festivitas, håller du inte med? Och även för lyx. Ska det vara, så ska det vara, tycker vi, och vill därför slå ett slag för att du väljer champagne, gärna genomgående, på nyårsaftonen. Här ger vi dig även koll på etiketten.

För varje flaska champagne går det åt cirka ett och ett halvt kilo druvor. I Champagne kostar druvorna ungefär tio gånger mer än i Spanien och det går åt ungefär 200 arbetsmoment innan en flaska champagne lämnar källaren.

När man öppnar en flaska champagne frigörs fem liter koldioxid till denna ädla dryck, som innehåller i runda tal hundra miljoner bubblor. Det är värt att betänka att dessa bubblor har en stor del i att vinets karaktäristiska smak når dina smaklökar. Skölj därför gärna glaset före servering, eftersom minsta rest av diskmedel gör att bubblorna försvinner.

Feedback

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingFoto: Shutterstock, foto: Taittinger
Foto: Shutterstock, foto: Taittinger
Weekend nr 10 vecka 52 2023

Håll på etiketten

Redaktionen

Champagne är väl själva sinnebilden av festivitas, håller du inte med? Och även för lyx. Ska det vara, så ska det vara, tycker vi, och vill därför slå ett slag för att du väljer champagne, gärna genomgående, på nyårsaftonen. Här ger vi dig även koll på etiketten.

För varje flaska champagne går det åt cirka ett och ett halvt kilo druvor. I Champagne kostar druvorna ungefär tio gånger mer än i Spanien och det går åt ungefär 200 arbetsmoment innan en flaska champagne lämnar källaren.

När man öppnar en flaska champagne frigörs fem liter koldioxid till denna ädla dryck, som innehåller i runda tal hundra miljoner bubblor. Det är värt att betänka att dessa bubblor har en stor del i att vinets karaktäristiska smak når dina smaklökar. Skölj därför gärna glaset före servering, eftersom minsta rest av diskmedel gör att bubblorna försvinner.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025