loadingJuan Mata, till vänster klappas om efter målet på Zlatan Ibrahimovics, till höger, klackpassning. Foto: Dave Thompson, AP/TT
Sport

Guidetti och Ibrahimovic vidare

Epoch Times

John Guidetti låg bakom båda målen när Celta Vigo bortavann över Krasnodar och gick till kvartsfinal i Europa League-fotbollen.

Och med en klacktouch öppnade Zlatan Ibrahimovic för Manchester Uniteds segermål mot Rostov.

Celta Vigo hade med sig 2-1 till bortamatchen i åttondelsfinalen i Europa League. John Guidetti satte prägel på returen mot Krasnodar, där både Andreas Granqvist och Viktor Claesson var med från start.

Efter en mållös första halvlek sprang sig Guidetti loss på en djupledsboll och hans inspel från vänster hamnade till slut hos högerbacken Mallo, som med en bredsida tryckte in ledningsmålet i 52:a minuten.

Målet tvingade Krasnodar att satsa allt framåt och på en kontring var det återigen Guidetti som slog en målgivande passning. Den frispelade anfallskollegan Iago Aspas, som kallt lyfte bollen över Krasnodars målvakt till 2-0 i 80:e minuten.

Matchen bjöd på en del ruff och gruff och både Granqvist och Claesson var inblandade i skärmytslingar. John Guidetti hade en desto roligare afton.

Målgivande klack

Titelfavoriten Manchester United hade 1-1 från första mötet med Rostov. Efter kraftigt övertag i första halvlek - Zlatan Ibrahimovic hade en fräsande stolpträff - och sedan en skadad Paul Pogba tvingats utgå skadad, släppte United in Rostov i andra halvlek.

Avancemanget var hotat fram till dess att Zlatan Ibrahimovic med en nätt klack på Henrich Mchitarjans inspel gav Juan Mata öppet mål till 1-0.

– Härlig seger. Vi borde ha avgjort i första halvlek då vi spelade väldigt bra, säger Uniteds manager José Mourinho till Kanal 9.

FC Köpenhamn, med svenskarna Robin Olsen, Ludwig Augustinsson och Erik Johansson, hade 2-1 från hemmamötet med Ajax, men åkte ur efter 2-0-seger för Amsterdam-laget. Ett straffmål på tilläggstid i första halvlek av den 19-årige danska talangen Kasper Dolberg gav 2-0 och avancemang för Ajax.

Tappade ledningen

Oscar Wendt och Mönchengladbach var på väg mot kvartsfinal efter 2-0-ledning i det heltyska mötet med Schalke 04. Men Schalke kvitterade, 2-2 kom på straff av Nabil Bentaleb, och gick därmed vidare med 3-3 och fler bortamål.

Roma vann hemma över Lyon med 2-1, men Lyon gick vidare med 5-4 sammanlagt. Anderlecht hade 1-0 från bortamatchen mot Apoel Nicosia och vann med samma resultat hemma.

Turkiska Besiktas slog grekiska Olympiakos med 4-1 och gick vidare med 5-2 sammanlagt och i ett helbelgiskt möte gick Genk vidare mot Gent med 6-3 sammanlagt och 1-1 i andra matchen.